Sari la conținut

Prof. dr. Vlad Ciurea: Elixirul care curăță gândurile negre și toxinele din organism

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce îi place creierului

Renumitul profesor neurolog Vlad Ciurea a dezvăluit elixirul care te ajută să îți curăți gândurile negre și să elimini toxinele din organism. Dacă pentru unii oameni este un adevărat calvar, pentru alții a devenit o dependență, un stil de viață.

Dacă nu ați ghicit deja, vorbim de importanța sportului pentru organismul uman. Unii oameni au devenit dependenți de sport, după ce au descoperit cât de bine se simt, atât fizic, cât și psihic, după ce fac mișcare.

Rolul benefic pe care îl joacă sportul pentru creier este recunoscut și de prof. univ. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg.

Prof. dr. Vlad Ciurea: Unii oameni sunt dependenți de sport, cum sunt alții de cafea

Medicul spune că nu e deloc greu ca sportul să devină o adicție după ce vedem pe pielea noastră cât de bine ne simțim după jumătate de oră de mișcare și compară această ”dependență” cu cea de cafea.

Întrebat cum se explică faptul că unii oameni au devenit dependenți de sport, medicul a replicat:

”Foarte simplu se explică acest lucru. Este o frază pe care a spus-o un savant japonez: ”mă mișc, deci exist”. El și-a calat existența pe mișcare și această mișcare a devenit, ca și cafeaua pentru unii dintre noi, un drog.

Și nu mai poate fără mișcare, ceea ce-i face și bine, pentru că punând în funcțiile de mișcare, s-a implementat în creier și acolo este o mică rotiță care îți spune: te trezești, aleargă; sau ai ajuns, aleargă.

Cred că este un elixir și consider că face foarte bine și sunt uimit de această educație pe care o au americanii referitor la sport și faptul că se mișcă”, a explicat medicul Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Sportul dă vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Cel mai indicat ar fi să facem sport dimineața, pentru că ne pune organismul în mișcare.

”30 de minute de sport dimineața și toate gândurile rele s-au eliminat. Tot ce a primit organismul, oxigen, după aceea apă, desigur, a făcut ca să curețe de toxine corpul și de gânduri rele creierul.

Întreg organismul l-a pus în mișcare, i-a dat ceea ce spunem noi vitalitate, putere, gândire, tinerețe, gânduri bune”, a recomandat prod. dr. Vlad Ciurea.

De ce este bine sa faci sport dimineata?

Crește nivelul de energie

Activitatea fizică stimulează eliberarea endorfinelor, ceea ce te face să te simți energizat și pregătit pentru ziua înainte. Să faci sport dimineața poate ajuta la trezirea corpului și la creșterea nivelului de energie pentru întreaga zi.

Îmbunătățește concentrarea și claritatea mentală

Exercițiile fizice regulate dimineața pot contribui la creșterea concentrării și la îmbunătățirea clarității mentale pe parcursul zilei. Prin stimularea fluxului de sânge către creier, sportul dimineața poate spori capacitatea de concentrare și performanța cognitivă.

Ajută la gestionarea stresului

Exercițiile fizice dimineața pot fi o modalitate eficientă de a gestiona stresul și de a-ți începe ziua într-un mod pozitiv. Prin eliberarea endorfinelor și prin reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului), sportul poate ajuta la reducerea anxietății și a tensiunii emoționale.

Îmbunătățește calitatea somnului

Studiile arată că exercițiile fizice regulate pot contribui la îmbunătățirea calității somnului. Dacă faci sport dimineața, corpul tău va fi mai pregătit să se relaxeze și să se odihnească în timpul nopții, ceea ce poate duce la un somn mai bun și mai odihnitor.

Îți stimulează metabolismul

Activitatea fizică dimineața poate stimula metabolismul și poate spori arderea caloriilor pe tot parcursul zilei. Aceasta poate fi utilă în gestionarea greutății și menținerea unui nivel sănătos de fitness.

Îți permite să îți organizezi mai bine ziua

Făcând sport dimineața, poți să îți stabilești obiective și să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor zilnice. De asemenea, te eliberezi de grijile că nu vei mai avea timp să faci exerciții mai târziu în zi și te poți bucura de beneficiile sportului fără a te simți presat de timp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel