Sari la conținut

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Mâncați asta zilnic! Este un foarte bun stimulator pentru creier!”. Alimentul mai este supranumit și „Hrana Zeilor”

vlad ciurea
Sursă foto: Romania TV
Vlad Ciurea: Recomand o linguriță de miere zilnic

Prof. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg și profesor universitar renumit, aduce în atenție un secret simplu pentru o sănătate optimă: o linguriță de miere zilnic. „Creierul cu alimentație se ține”, spune medicul.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră.

Vlad Ciurea: Recomand o linguriță de miere zilnic

Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt și semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DCNews.

„Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, mai spune profesorul.

Beneficii pentru sănătate ale consumului de miere

Mierea de albine are efecte anti-inflamatorii

Mierea de albine are efecte anti-inflamatorii, motiv pentru care este indicata pentru a reduce simptomele usoare ale alergiilor sezoniere. Mierea contine cantitati mici de polen, iar daca organismul este expus la cantitati moderate, ea poate declansa un raspuns imun al organismului care produce anticorpi la polen. Pe viitor, dupa expunerile repetate la polen, organismul uman se va obisnui cu factorii externi si nu va mai reactiona alergic, rezultand astfel un raspuns alergic mai mic.

Mierea este o excelenta sursa de energie

Mierea este o excelenta sursa de energie continand doar 17 gr de carbohidrati per lingura. Acest zahar natural neprelucrat – fructoza si glucoza – intra direct in fluxul sangvin si poate oferi un impuls rapid de energie.

Cresterea nivelului de zahar din sange actioneaza ca o sursa de energie pe termen scurt pentru antrenament, in special in exercitii de anduranta mai lungi. Altfel spus, mierea este un aliment care se metabolizeaza cel mai rapid in organism, aproximativ 10 minute de la ingerare.

Mierea este din cele mai vechi timpuri folosita ca remediu anti-diabetic.

Mierea este din cele mai vechi timpuri folosita ca remediu anti-diabetic. In urma mai multor studii efectuate s-a demonstrat faptul ca eliminarea zaharului din alimentatie si inlocuirea acestuia cu mierea, ca si indulcitor natural, poate scadea riscul de aparitie al diabetului cu aproximativ 70 de procente. Consumul de miere este recomandat si copiilor si adolescentilor deoarece ajuta la prevenirea diabetului juvenil.

Un borcan cu miere și ceară
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Mierea intretine celulele ficatului

Mierea intretine celulele ficatului. In cazul afectiunilor hepatice, ficatul are nevoie de o cantitate suplimentara de proteine, vitamine si glucide. Consumul de miere este un adjuvant natural pentru sistemul digestiv, ajutandu-l sa asimileze mai repede nutrientii din alimente, tocmai pentru a hrani celulele hepatice.

Mierea este un remediu antitusiv natural

Mierea este un remediu antitusiv natural ce poate calma durerile in gat provocate de inflamatii la nivelul gatului sau raceli. Are efecte lubrefiante la nivelul pielii si este considerat unul dintre cele mai bune medicamente naturale.

Mierea are efect cicatrizant

Mierea are efect cicatrizant pentru ranile si arsurile de la nivelul pielii. Ea poate fi aplicata direct pe rana pentru ca aceasta sa se vindece mult mai repede, fara durere sau usturime.

Mierea regleaza nivelul colesterolului

Mierea regleaza nivelul colesterolului. Stim deja faptul ca nivelul ridicat de colesterol in organism poate duce la afectiuni grave. Monitorizarea cantitatii de colesterol in mod regulat este obligatorie, iar in cazul in care este nevoie de scaderea nivelului de colesterol, acesta poate fi scazut prin consumul zilnic de miere, nu mai mult de o lingura pe zi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel