Sari la conținut

Prof. Dr. Vlad Ciurea: Trebuie să eliminăm viaţa sedentară. Sportul ne ajută enorm de mult

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea

Prof. Dr. Vlad Ciurea a explicat cum poate fi antrenat creierul. Neurochirurgul spune, printre altele, că este important să eliminăm viața sedentară.

„Se poate să devenim mai deştepţi, pentru că acest creier pe care îl avem e compus dintr-o serie de particule. (…) Cum să devenim mai deştepţi? Simplu. În primul rând, trebuie să nu fim izolaţi. Trebuie să comunicăm cât mai mult. Omul este un animal social, deci trebuie să comunicăm. Cu cât folosim creierul mai mult, cu atât suntem mai deştepţi (…). Sportul ne ajută enorm de mult. Creierul îşi pune în funcţie celulele, funcţiile cerebrale. Cu ocazia aceasta, intră în creier şi mult oxigen. Oxigenarea creierului duce la performanţe, atât intelectuale, cât şi fizice.

„Când vorbim despre alimentaţie, trebuie să selectăm pentru creier ce îi place cel mai mult. (…) Să îi dăm o mâncare ușoară, acea mâncare mediteraneană. Să punem toate organele în funcţiune, dar fără să le încărcăm. Creierului îi plac toate fructele, semințele, nucile, toate fructele de pădure. Îi place ceaiul. Îi place carnea slabă. Peștele şi carnea de curcan au nişte proteine speciale care se duc pe cale neuronală. Vinul roşu deschide sinapsele, creează o stare de activitate cerebrală şi de plăcere”, a mai spus, la Antena 3, Vlad Ciurea.

Cel mai bun medicament este să avem activitate!

„Trebuie să eliminăm viaţa sedentară”, a precizat Vlad Ciurea.

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, Vlad Ciurea a făcut și următoarele precizări: „Cel mai bun medicament este să avem activitate! Dacă stai și te uiți pe tavan te năpădesc gândurile… Activi­tatea fizică și cerebrală sunt importante. Dacă ai activi­tate, organismul se mobilizează, te ascultă. Sunt atâtea exemple de oameni bolnavi care s-au apucat de dans, au început să învețe o limbă străină, să patineze ori să înoate. Au reînviat, pentru că au dat comandă creierului și corpului lor că se poate!” „Aerul curat, schimbările de peisaj, plimbările, discuțiile agreabile sunt câteva dintre lucrurile pe care creierul uman le iubește și care îi fac și bine”, a mai transmis Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel