Sari la conținut

Prof. Mircea Beuran contestă demiterea sa de la Spitalul Floreasca. ”Pe masa de operație nu trebuia pusă folie de plastic”

Prof. dr. Mircea Beuran contestă demiterea sa de la Spitalul Floreasca, pe motiv că este o măsură abuzivă și nemotivată. 

”Am făcut o cerere către conducerea spitalului să mi se pună la dispoziție raportul anchetei administrative. Eu am activitate în această secție, iar incidentul s-a produs într-un departament de chirurgie care are un șef de departament Am cerut dovezile clare ale anchetei. Găsesc că este o măsură abuzivă pe care o voi contesta, dar am nevoie de documentele care să susțină poziția mea”, a declarat chirurgul pentru libertatea.ro. 

Medicul a mai explicat că nu au fost analizate toate aspectele care au declanșat incendiul.

”Masa operatorie nu trebuie să aibă o folie peste masa propriu zisă, ea trebuie lăsată așa și peste ea să fie așezat câmpul operator și apoi pacientul. A fost pusă pe acest câmp o folie de plastic, așa că alcoolul nu  a avut unde să se scurgă și să se evapore. Deci sunt lucruri care nu s-au analizat în profunzime,” a precizat prof. dr. Mircea Beuran pentru libertatea.ro.

Pacienta care a luat foc în timpul operației coordonate de chirurgul Mircea Beuran a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost timp de câteva zile în stare critică, după incident. Ea a murit ulterior.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: