duminică, septembrie 26, 2021

Prof. dr. Mircea Beuran contestă demiterea sa de la Spitalul Floreasca, pe motiv că este o măsură abuzivă și nemotivată. 

”Am făcut o cerere către conducerea spitalului să mi se pună la dispoziție raportul anchetei administrative. Eu am activitate în această secție, iar incidentul s-a produs într-un departament de chirurgie care are un șef de departament Am cerut dovezile clare ale anchetei. Găsesc că este o măsură abuzivă pe care o voi contesta, dar am nevoie de documentele care să susțină poziția mea”, a declarat chirurgul pentru libertatea.ro. 

Medicul a mai explicat că nu au fost analizate toate aspectele care au declanșat incendiul.

”Masa operatorie nu trebuie să aibă o folie peste masa propriu zisă, ea trebuie lăsată așa și peste ea să fie așezat câmpul operator și apoi pacientul. A fost pusă pe acest câmp o folie de plastic, așa că alcoolul nu  a avut unde să se scurgă și să se evapore. Deci sunt lucruri care nu s-au analizat în profunzime,” a precizat prof. dr. Mircea Beuran pentru libertatea.ro.

Pacienta care a luat foc în timpul operației coordonate de chirurgul Mircea Beuran a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost timp de câteva zile în stare critică, după incident. Ea a murit ulterior.

Ultimele stiri