duminică, martie 26, 2023

Există peste 120 de tipuri de tumori cerebrale, în funcție de țesuturile cerebrale pe care le afectează. Nu toate tumorile cerebrale sunt cancer de creier, dar chiar și tumorile benigne (sau necanceroase) pot fi periculoase din cauza dimensiunii sau locației lor. 

O tumoare pe creier este o creștere a celulelor anormale din creier. Anatomia creierului este foarte complexă, cu diferite părți responsabile pentru diferite funcții ale sistemului nervos. Tumorile cerebrale se pot dezvolta în orice parte a creierului sau a craniului, inclusiv în căptușeala sa protectoare, partea inferioară a creierului (baza craniului), trunchiul cerebral, sinusurile și cavitatea nazală și multe alte zone. Există mai mult de 120 de tipuri diferite de tumori care se pot dezvolta în creier, în funcție de țesutul din care provin.

Te-ar mai interesa: Expert: Modul în care boala Parkinson poate fi det...

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne împărtășește 10 porunci ale unui creier sănătos care ne protejează de apariția cancerului.

„Tumorile cerebrale reprezintă 85% până la 90% din totalitatea tumorilor primare ale sistemului nervos central (SNC). În fiecare an, se estimează că aproximativ 37.400 de persoane din Uniunea Europeană sunt diagnosticate cu tumori cerebrale şi se produc aproximativ 28.900 de decese, anual din aceasta cauza.

În întreaga lume, aproximativ 176.000 de noi cazuri de tumori cerebrale şi alte tumori SNC au fost diagnosticate în anul 2022, cu o mortalitate estimată de 128.000.

Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Aceste fructe îngrașă foarte tare, chia...

Tumorile cerebrale primare maligne reprezintă circa 1–2% din totalul tumorilor nou diagnosticate și aproximativ 2% din totalul deceselor asociate cancerului.

Acestea reprezintă cea de-a treia cauză principală de deces asociat cancerului la adulții tineri.

Astăzi, 4 Martie 2023, reprezintă Ziua Internațională a celei mai grele boli pe care organismul uman o poate dobândi: cancerul, sau cum se spune in popor: “boala cu o mie de fete”, a scris medicul Vlad Ciurea, pe o rețea socială, zilele trecute.

Te-ar mai interesa: Planta care reduce inflamația varicelor. Lidia Fec...

”În meseria mea de neurochirurg, nu am reușit niciodată sa găsesc răspunsul la întrebarea nedreaptă: “de ce se îmbolnăvesc oamenii de cancer?”, însă, mereu am răspuns că ar trebui sa îl prevenim.

10 porunci ale creierului, pentru a preveni apariția cancerului

Am sa va scriu mai jos, cele 10 porunci ale creierului, pentru a preveni apariția acestei boli îngrozitoare la nivel cerebral, pentru că, dragii mei, sănătatea este cel mai neprețuit lucru pe care îl putem avea in aceasta viața.

Te-ar mai interesa: Cele mai intuitive zodii din horoscop. Numerolog: ...

– “Cine se trezește de dimineața, departe ajunge!”

– “Aerul curat, sănătate pentru creier.”

– “Te miști, deci, exiști!”

– “Ziua bună se cunoaște după dușul de dimineață”

– “Micul dejun, luat în liniște”

– “Sănătatea din ceașcă: ceaiul!”

– “Zâmbet pentru o sănătate mai bună”

– “Alimentele ușoare, ideale pentru masa de prânz”

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 27 Martie- 2 Aprilie. Mihai Voropchi...

– “Masa de seară, cât mai ușoară”.

– “Somnul dulce mult aduce!”

Închei aceasta postare, rugându-va sa nu lăsați chiar și o mică modificare „pe mâine”, întrucât mâine poate fi deja târziu. Uitați de acel „ultim fum”, lăsați pe raft alimentele despre care știți că nu sunt sănătoase, beți mai degrabă un pahar de apă în defavoarea unuia cu suc acidulat şi ieșiți să faceți o plimbare în parc când este frumos afară.

Sănătate tuturor!”, a adăugat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private