Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: Acesta este cel mai bun supliment pentru organism. E important pentru creierul nostru

Prof. Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar a accentuat că cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală.

„Cel mai bun supliment alimentar pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la ţară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ţinută cât mai puţin la congelator, fără aditivi, fără coloranţi. Pentru că, pe lângă apă, odihnă şi oxigen, şi mâncarea este importantă pentru creierul nostru. Este bine de ştiut că mâncarea procesată vine uneori «la pachet» cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase”, a scris pe Facebook neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

„Un exemplu: E 951, îndulcitor şi potenţiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare şi distrugere. Prin urmare, produce migrene, ameţeli, oboseală cronică şi multe altele.

Semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite

Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Din păcate, educaţia alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food şi în general mâncarea procesată sunt la îndemână şi la preţuri mici. Recomand să fim atenţi la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenţilor şi tinerilor noştri”, a subliniat Vlad Ciurea.

„Organismul nostru ştie exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simţim că suntem obosiţi, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează şi ajungem la epuizare.

Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ţinem cont de ele, iată un efect: nonperformanţa.

A lua medicamente pentru a suplini odihna este o greşeală. Tratamentul este în noi şi doar în noi. Trebuie să ne acordăm momente de odihnă”, a mai scris el pe Facebook în martie 2021.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel