Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: cel mai bun aliment pentru îndepărtarea depunerilor de colesterol. „Curăță vasele de sânge”

neurochirurgul vlad ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce este periculos pentru creier

Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit faptul că există un aliment care funcționează ca un „panaceu” pentru organism, stimulând semnificativ imunitatea. Este vorba despre usturoi, care ajută și la curățarea vaselor de sânge prin eliminarea colesterolului depus.

”Usturoiul, se știe de 5000 de ani lucrul acesta, de la vechile popoare… De ce evreii mănâncă usturoi continuu, încă din antichitate?

Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează depunerile de colesterol, stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică. Sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi. Dovadă că, dacă de 5000 de ani se știe că acest popor ales în mod deosebit să consume usturoi, de ce consumă acest usturoi?

Eu am lucrat în Danemarca și făceam o pauză, dacă nu aveam de operat. Poporul Danez nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, să își îmbunătățească starea genetică, așa că spun ei, mănâncă usturoi. Dar aduceau un usturoi special, din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, să știți. Mult mai bun și mai sănătos”, a  spus prof. dr. Vlad Ciurea, invitat în platoul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu

usturoi
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

”De la alimentație provin toate lucrurile bune și toate lucrurile rele”

Potrivit medicului, alimentația are un efect extrem de important asupra sănătății noastre.

”De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație.

Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, explica medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN, în urmă cu ceva timp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel