sâmbătă, octombrie 16, 2021

Prof. Vlad Ciurea a subliniat faptul că îmbătrânirea nu trebuie să însemne dureri și medicamente. Aceste probleme pot fi prevenite cu câteva schimbări simple recomandate de celebrul neurochirurg, chiar

pe pagina sa de Facebook.

Redăm, mai jos, postarea integrală:

E normal să scadă rezistența organismului

Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat!
Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală.

Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar… și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.
Este normal ca organismul să scadă

în rezistență, nu doar în… grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente… Nu este în regulă.

Nu luați medicamente în exces

Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe:

Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și

cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare.
Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!

Citiți și: Ce recomandă neurochirurgul Vlad Ciurea să bei imediat după trezire. ”Evacuează dejectele tubului digestiv și pune creierul în mișcare”

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Nu am nevoie de somnifere și se poate!” Ce face în fiecare seară pentru un somn liniștit

Prof. Vlad Ciurea: aceasta este dieta creierului sănătos și fericit! Cele 10 porunci ale creierului sănătos!

Ultimele stiri