Sari la conținut

Profesorul Ciurea: „Aceste alimente sunt un combustibil puternic”

Din cuprinsul articolului

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt alimentele care aduc beneficii creierului. Potrivit spuselor sale, sunt ca un combustibil puternic.

„Cea mai bună carne este carnea slabă de curcan. Puţină slănină face bine, iar ceapa roşie este formidabilă. Nuci, mango și spanacul. Acestea din urmă sunt antioxidanți și se duc în creier și mai fac ceva.

Dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși între noi care deschide căile optimismului. (…)

Creierul are niște părți care trebuie menajate ca el să poată funcționa. Creierul trebuie odihnit şi lăsat să se refacă. Una este să dormi alta e să refaci creierul.

Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate astea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.

Aer curat, apă cât mai curată, mișcarea, înviorarea. Știți că mișcarea mișcă întreg organismul. Se produce ca la locomotivă.

Este o zonă în creier care pornește. De dimineață și creierul are o funcționalitate.

Deci există cei care stau lipiți de scaun și numai la televizor își reduc existența”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea De-a viaţa ascunselea de la Antena 3 CNN.

Știrile negative sunt ca un gaz toxic

Profesorul Vlad Ciurea, medic neurochirurg român, avertizează că cei mici îşi schimbă comportamentul atunci când mama e copleşită.

Reputatul medic a subliniat la Antena 3 că ştirile negative sunt ca un gaz toxic pentru creier.

„Tineretul, numai acolo este pentru că ne place joaca asta pe media și pe tot, pe toate fenomenele acestea de Facebook, Instagram și așa mai departe. Iar, mă scuzați, cei puțin mai matur, seniorii, stând acasă, stau cu mânuța pe buton și apasă și inhalează ca și un gaz, un gaz toxic.

Gazul toxic vine din media, acest breaking news se duce exact în știri negative și-i bagă în panică”, a spus neurologul Alexandru Vlad Ciurea, la emisiunea „De-a viaţa ascunselea” difuzată sâmbătă la Antena 3 CNN.

„Deci dacă o persoană puțin mai matură are să zicem o boală cardiacă, cerebrală, când vede și știrea asta este ca bomboana de pe tort. Numai asta nu-i mai trebuie”, a mai spus Vlad Ciurea la Antena 3 CNN, referindu-se la războiul Rusia-Ucraina şi ameninţările lui Putin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel