Sari la conținut

Profesorul Vlad Ciurea: ”Carne roșie, o dată pe lună. Fructe și salate, zilnic”

Profesorul Vlad Ciurea transmite că medicina este într-o continuă transformare și adaptată timpurilor moderne.

„Medicina este într-o continuă transformare și adaptată timpurilor moderne. Folosirea inteligenței artificiale în medicină, planificarea intervențiilor chirurgicale cu tehnologie computerizată, realitatea virtuală pentru educația medicală, tehnologia 3 D în ortopedie, chirurgia robotică sunt doar câteva noutăți care vor transforma și vor îmbunătăți modul de îngrijire a pacienților. Multe o fac deja, cel mai bun exemplu fiind chiar Spitalul Sanador, unde echipamentele sunt ultraperformante”, a transmis neurochirurgul Vlad Ciurea.

„Sunt dovezi clare că seriozitatea, munca asiduă, talentul și cartea nu lipsesc deloc din România. Da, este în regulă să criticăm tot ceea ce nu merge bine, dar nu este deloc în regulă să ne lamentăm! Critica este parte a oricărei construcții, lamentarea înseamnă renunțare și defetism. Între orgoliul de a părea și cel de a fi este o diferență fundamentală – orgoliul de a fi se alimentează cu muncă și adevăr.

Citeste si:

A fi performant nu înseamnă exclusiv să fii campion mondial

În egală măsură, vreau să subliniez că a fi performant nu înseamnă exclusiv să fii campion mondial. Înseamnă să faci tot ceea ce faci corect, cu grijă, cu atenție și cu justă măsură. Poți să fi campion, sau poți să construiești o casă. Sau o fântână. Orice meserie este brățară de aur, căutarea necontenită a seriozității înseamnă că suntem pe drumul cel bun”, a spus Vlad Ciurea.

„Da, trăim vremuri complicate și suntem de multe ori puși în situații-limită. Dar avem capacitatea interioară, avem forța și credința că putem duce la bun-sfârșit tot ceea ce ne-am propus. Mizele vieților noastre ne aparțin. La fel ca soluțiile!”, a spus, citat de romanialibera.ro, Vlad Ciurea.

Prezent în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, renumitul profesor Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele care fac bine creierului. De pe listă nu lipsesc carnea, fructele, chiar și ciocolata.

”Foarte multe, foarte multe, dar noi ne ducem în altă parte pentru că alimentația din bucătăria românească este foarte grea, mesele sunt copioase.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Carne roșie, o dată pe lună. Fructe și salate, zilnic”

M-ați întrebat ce face plăcere creierului. În primul rând, carnea, dar carnea slabă de curcan sau de pește. E bine să mâncăm foarte multe fructe, cafea, ciocolată. Îi plac semințele, nucile – sunt făcute pentru creier.

În România există semințe de dovleac. Este fantastică această sămânță pentru funcția cerebrală. Dar și citricele. Toate acestea venind în valuri ajută formidabil în activitatea sa.

Deci este o combinație de mâncare foarte ușoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe așa ceva. Uitați-vă la greci: ce am spus eu aici se pune la ei pe masă, plus acel ulei de măsline – cu cât e mai curat și mai extravirgin, cu atât este mai bun.

Deci lucruri foarte simple. Toate acestea plac substanței cerebrale ca să poată funcționa în condiții bune”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.