luni, ianuarie 30, 2023

În perioada Sărbătorilor, camerele de Urgență sunt vizitate de o multitudine de pacienți, din diverse cauze Principalele motive pentru care românii ajung la spital de Sărbători sunt accidentele fizice și intoxicarea cu anumite substanțe.

Tudor Ciuhodaru, renumit medic român, dezvăluie care este profilul pacienților în perioada Sărbătorilor și principalele motive pentru care ei ajung la spital.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: 3 greșeli frecvente atunci când vrei...

De ce ajung românii la Urgențe de Sărbători? Principalele cauze

„De-a lungul timpului, profilul pacientului care ajunge la Urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă s-a modificat. Nu mai vorbim de patologia digestivă, ci de patologia etilico-traumatică, legată de aceste sărbători”, a spus medicul într-o intervenție telefonică în timpul emisiunii Talk B1, prezentată de Andreea Moraru pe B1 TV.

„Pacienţii încep să sosească înainte de sărbători, pentru că a face curățenie, este un lucru extrem de riscat sunt tot mai multe intoxicații accidentale în această perioadă şi la doamne şi domnişoare, pentru că uită să ventileze corespunzător încăperile în care utilizează diverse substanțe. Riscul de a ingera astfel de substanţe este major mai ales la pacienţii care au consumat şi alcool și confundă sticlele cu ușurința. Nu odată am avut pacienți în stare critică, chiar și copii care au avut acces la substanțe toxice”, a explicat Tudor Ciuhodaru.

Te-ar mai interesa: Sirop magic pentru tusea seacă. Lidia Fecioru: E f...

Accidentele fizice, un alt motiv

„Pe de altă parte, mai vorbim şi despre pregătirea bradului, pentru că foarte multe accidente, traume, se întâmplă în această perioadă. Persoane vârstnice ajung la spital cu traumatisme cranio-cerebrale, fracturi costale, de șold, în contextul în care au căzut de pe masă, scaun.

Legat de brad, luminițele fac ca animalele din casă să devină agresive, agitate, și nu o dată plăgile muşcate au făcut ca serviciul de urgenţe să fie solicitat. Reamintesc că aceste leziuni nu se vindecă de la sine și este bine să ajungeţi cât mai repede la spital pentru a nu se ajunge la complicaţii.

Te-ar mai interesa: O zodie este atenționată. Numerolog: Fiţi rezisten...

În contextul în care se sacrifică porcul în gospodărie există şi o răzbunare a porcului, pentru că nu odată plăgile muşcate de porc au creat inconvenienţe pacienților. Vorbesc de plăgi cu potențial septic, inclusiv amputație traumatică”, a precizat medicul.

Leacurile băbeşti pot face mai mult rău

Şi pregătirea mesei de Crăciun implică riscuri, iar rănile nu trebuie îngrijite după leacuri băbești care fac mai mult rău decât bine.

Te-ar mai interesa: Ouă de găină la 8 lei bucata. Ce beneficii impresi...

„Arsurile, plăgile sunt destul de frecvente, iar tratamentele improvizate (albuș de ou, miere, frunză de varză) nu fac decât să complice evoluția și să ducă la complicații nu doar de ordin estetic, ci şi funcțional”, a concluzionat Tudor Ciuhodaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private