joi, decembrie 8, 2022

Beneficiile călătoriilor, pentru starea noastră fizică și psihică, încep din momentul în care începem căutările online pentru vacanța la care visăm și cresc pe măsură ce facem rezervările și punem la punct detaliile călătoriei, arată studiile psihologice efectuate la nivel mondial.

Pornind de la această idee, tur operatorul Malta Travel a introdus în ofertă vacanțele de Revelion no stress, în Malta, care includ avion dus-întors, cinci nopți de cazare cu mic dejun, bagaj de cabină și de cală, excursie gratuită pentru rezervările din luna octombrie și excursii zilnice opționale, în cele mai frumoase locuri din Insula de Miere. Prețurile, pentru perioada 28 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, le pot concura pe cele din stațiunile românești.

Te-ar mai interesa: Ce declanșează albirea prematură a părului. De la ...

Cel mai evident și vizibil beneficiu al călătoriilor, pentru sănătate, este reducerea stresului. „Călătoriile au capacitatea de a ne scoate din rutina noastră zilnică, doar gândul că vom schimba peisajul obișnuit și ne vom bucura de experiențe noi ne poate reseta corpul și mintea.

Așa se explică efectul fantastic pe care îl are asupra noastră și simpla planificare a unei călătorii: crește fericirea și ne umple sufletul de satisfacție. Mai mult, călătoria ne îmbogățește și mintea, pentru că ne ajută să cunoaștem oameni noi, să ne adaptăm la situații diferite și să ne îmbogățim cunoștințele.

Te-ar mai interesa: Horoscop SĂNĂTATE. Mihai Voropchievici, avertismen...

Pentru toate aceste simâuri am lansat oferte de Revelion no stress, pentru perioada 28 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, în care turiștii nu vor avea nici o grijă, pentru că vor beneficia de transport, cazare de minimum patru stele, mic dejun, excursii ghidate în cele mai frumoase locuri din arhipelag și o petrecere de Anul Nou în care vor putea admira unele din cele mai spectaculoase artificii din lume”, a explicat Mark Neville Farrugia, manager general malta.ro.

Te-ar mai interesa: Tulburarea de somn care îmbătrânește și îngroașă v...

Pentru rezervările din luna octombrie, tur operatorul oferă o mini croazieră gratuită în jurul capitalei malteze Valletta și mai multe excursii opționale, pline de activități bune pentru corp și minte.

„Călătoriile pot fi o oportunitate de a-ți intensifica activitatea fizică, după o perioadă lungă petrecută la birou. În timpul vizitelor, călătorii pot face chiar și 15.000-20.000 de pași pe zi, fapt ce mai aduce un beneficiu pentru sănătate: îmbunătățirea tiparelor de somn. După fiecare zi activă turiștii adorm mai ușor și se odihnesc mai bine, față de cum se întâmplă când stau acasă și chiar se mai bucură și de câte o siestă, după amiaza”, adaugă reprezentantul Malta Travel.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Pentru un Revelion 2023 în țara artificiilor și cinci zile de vis în Malta turiștii plătesc de la 485 de euro la un hotel de patru stele, cu mic dejun și transport. Mai mult, ei se pot bucura de o cină selectă în noaptea de Revelion, la unul din cele mai luxoase hoteluri din Capitala Maltei, Excelsior, totul la prețuri care pot concura cu ofertele din stațiunile românești.

„Noi mizăm întotdeauna pentru noaptea de Revelion pentru petrecerile oferite de unul din cele mai luxoase hoteluri malteze, Excelsior, aflat an de an în oferta noastă de vacanțe, atât vara, cât și de Anul Nou.

Te-ar mai interesa: Parteneriat istoric între spitalele din București ...

Se spune că după un an dificil e bine să te distrezi la maximum de Revelion, pentru ca anul următor să fie mai bun. Maltezii știu acest lucru și ca de fiecare dată sunt pregătiți să pună pe fugă spiritele rele cu unele din cele mai spectaculoase artificii din lume și să serbeze acest moment, alături de turiștii veniți din toată lumea, cu preparate tradiționale și multă voie bună”,spune reprezentantul malta.ro.

Iată excursiile opționale organizate

28 decembrie 2022:

– SPECTACULOASA MINI-CROAZIERĂ ÎN MARELE PORT – prima impresie contează!
Cadou de bun venit din partea Malta Travel! Vă invităm la o plimbare de o oră și jumătate, pe mare, în Marele Port: o să aveți oportunitatea să faceți un salt înapoi în timp și să admirați o scenă istorică impresionantă: Valletta, Birgu, Senglea și Cospicua, orașele Cavalerilor Ioaniți, de la bordul unui vapor închirat exclusiv pentru dumneavoastră.

– MDINA și MGARR – splendoare în orașul aristocrației și taine culinare tradiționale

Vrem să vă oferim ceva deosebit, așa că vă conducem în Mdina, fosta capitală a Maltei, numită și „Orașul Tăcerii”. Este o veritabilă bijuterie arhitectonică, în care ultimele trei veacuri s-au scurs neobservate.

Aici vizităm Catedrala Sfinților Apostoli Petru și Pavel, apoi ne îndreptăm spre un sat din vestul insulei, un excelent loc de inițiere în tainele bucătăriei malteze, unde nu trebuie să ratați Fenkata (tocănița de iepure în sos de vin si usturoi), Bragioli (rulada de vită umplută cu carne tocată) sau Lahamtaz-Ziemel (un gulaș din carne de cal gătit la foc mic, în vin roșu). (Biletele de intrare și prânzul sunt incluse în prețul excursiei).

29 decembrie 2022:

– CAPITALA VALLETTA – vizită de neuitat în cuibul Cavalerilor Ioaniți

Descoperim Valletta, orasul vechi de peste 450 de ani, cea mai fortificată capitală din lume, cuibul Ordinului Sf. Ioan Botezatorul și orașul adăpostește 30 de biserici, 300 de monumente, auberge-urile ordinului, străzi înguste, bastioane, metereze, grădini și piațete fermecătoare.

Aici puteti admira priveliștea din Grădinile Barakka, vă plimbați și descoperiți orașul, admirati Co-Catedrala Sf. Ioan Botezătorul, iar la final veți avea timp liber generos pentru plimbare sau cumpărături. (Biletul de intrare este inclus în pretul excursiei).

30 decembrie 2022:

– INSULA GOZO – esențe tari în sticluțe mici, pe insula nimfei Calypso

Insula-soră a Maltei, Gozoeste o comoară. Aceasta nu are stațiuni turistice, dispune de un patrimoniu natural bogat și un mediu pitoresc.

Dupa ce traversăm cu feribotul, ne asteaptă Victoria, capitala insulei, unde vizităm Citadella, cetatea medievală, biserica făcătoare de minuni Ta’ Pinu, golful Dwejra, cu Marea Interioară și Stânca Ciupercilor, Fontana – Satul Spălătoreselor unde degustați produse tradiționale, iar după ce serviți masa în alt loc minunat, vizitați templul megalitic Ggantija, o construcție din pietre mai veche decât Stonehenge sau piramidele egiptene. (Biletele de feribot și prânzul sunt incluse în pret; plimbare opțională cu barca: 4 E).

31 decembrie 2022:

– PALAZZO PARISIO și SATUL PESCĂRESC MARSAXLOKK – grandoarea secolelelor și tihna prezentului

Încercând să formăm o imagine de ansamblu despre Malta, Insula Mierii, vă propunem o vizită la Palatul Parisio, un edificiu nobiliar extravagant, cu saloane splendide, mobilier și decoruri originale și o frumoasa grădină italiană.

Plimbarea continuă în cel mai vechi si vestit sat pescaresc din sudul Maltei: Marsaxlokk. În portul cu bărci viu colorate veți servi preparate din peste, specifice insulei și vin local. (Biletul de intrare și prânzul, incluse în prețul excursiei);

– GALA DINNER – Hotel Excelsior.

2 ianuarie 2023

VITTORIOSA, GROTA ALBASTRĂ, TEMPLE MEGALITICE – rădăcini adânci din sud

Descoperim Sudul Maltei, tărâmul tradițiilor și obiceiurilor vechi, păstrate aproape cu sfințenie. Vizităm Vittoriosa, orașul-cetate care a dus faima Cavaleriolor Ioaniti, dar și groaza inchiziției papale.

Aici o să aveți ocazia să vă plimbați aproximativ 1 oră, descoperind strazile și clădirile medievale sau să vă relaxați în port, la o terasă, lângă yachturile ancorate. Mai departe o să ne îndreptăm spre un loc fascinant și misterios: templul megalitic Hagar Qim, unde primii oameni din Malta acum 5.500 de ani, au „încântat zeii cu pietre imense înălțate spre cer”.

Acest templune olitic, cândva un loc central pentru cultul Zeiței-Mamă, este printre cele mai vechi construcții existente în lume, mai vechi decat Stonehenge sau piramidele din Egipt. La final, ne așteaptă clipe frumoase în Grota Albastră, similară cu cea din Capri, vizibilă din barcă, daca marea permite (plimbare optionala cu barca: 8 euro/ pers).

Iată hotelurile din oferta malta.ro pentru Revelion

– Hotel Bella Vista – Qawra – 485 euro/ persoană/ loc în cameră dublă;

– Hotel Santana – Qawra – 530 euro/ persoană/ loc în cameră dublă;

– Hotel Dolmen – Qawra – 595 euro/ persoană/ loc în cameră dublă;

– Excelsior Grand Hotel – Valletta – 749 euro/ persoană/ loc în cameră dublă;

– Hotel InterContinental – St. Julian’s – 785euro/ persoană/ loc în cameră dublă.

Intra pe site-ul malta.ro si afla ce include și ce nu include Revelionul în Malta.

Rezevari și informatii suplimentare:

Malta Travel – malta.ro, Str. Serban Cantacuzino 102A, Melita Residence, Parter, Ap. 1, Voluntari, jud. Ilfov; telefon: 021.318.59.93/  021.318.59.92/ 0722.626.903; e-mail: maltaltd@malta.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private