Sari la conținut

Prognoza meteo de Paște: Ploi în jumătate de ţară, cald în cealaltă jumătate

meteo
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Avertizare meteorologică de Paște. ANM a făcut noi avertizări meeorologice: Sun prognozate ploi pe jumătate de țară și vreme caldă în cealaltă jumătate.

Prognoza meteo actualizată arată că de săptămâna viitoare vremea se mai încălzeşte, a spus directorul ANM, Elena Mateescu.

Prognoza meteo de Paște: În jumătate de țară plouă

„Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nivel local să consemnăm și averse pe parcursul după-amiezii și al serii de duminică spre luni.

Temperaturile la scara întregii țări în ziua de duminică la nivelul maximelor vor fi de 15-25 de grade, mai ales în vest şi sud-est, şi cu 22 de grade în Capitală, 15-18 grade pe litoral și o vreme frumoasă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, minime cuprinse între 4 până la 13-14 grade în vestul țării, 10 grade în Capitală.

Valorile cele mai mari, 15-16 grade în Capitală

„Vineri, o vreme mai caldă, chiar 27 de grade ne așteptăm în partea de est a țării. Deja la ora 11:00 consemnam 24 de grade, cel mai ca la Tecuci, cu 20-21 de grade în jumătate estică a Moldovei, valorile cele mai mari, 15-16 grade în Capitală, 16 grade pe litoral și 13-15 grade pe Valea Prahovei.

Însă vineri și sâmbătă, posibil mai ales în Oltenia și în Crișana, dar și în Muntenia, să consemnăm averse locale cu 15-20 de litri în partea de sud-est a țării.

Pe litoral, o vreme normală din punct de vedere termic, 19-20 de grade și temperatura apei mării de 14-15 grade.

În debutul săptămânii viitoare, luni și marți ne așteptăm să consemnăm 26-27 de grade Celsius în regiunile extracarpatice, o vreme mai caldă decât în mod obișnuit”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, vineri, la Antena 3 CNN.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel