luni, decembrie 6, 2021

Valeriu Gheorghiță a subliniat că estimările realizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, la nivel european, sute de mii de oameni vor muri în următoarele luni din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. El este de părere că nu se impune vaccinarea obligatorie.

„În momentul de faţă nu au fost discuţii în acest sens. Eu cred că avem în momentul acesta şi alte măsuri pe care le putem aplica pentru a limita răspândirea infecţiei şi pentru a reduce numărul de cazuri grave. Care sunt aceste măsuri? Sunt cel puţin două măsuri importante: vaccinarea care să fie cât mai extinsă şi în mod deosebit că cuprindă categoriile vulnerabile, de asemenea implementarea certificatului verde digital la nivel naţional”, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară la Digi24.

Te-ar mai interesa: Unii părinți vând pe internet testele de salivă pr...

Coordonatorul CNCAV este de părere că nu se impune vaccinarea obligatorie.

„Noi trebui să înţelegem că dacă impunem o serie de măsuri pe care nu le respectăm, vom ajunge în situaţia în care să credem că aceste măsuri nu sunt eficiente. (…) Eu chiar cred că putem controla pandemia şi prin celelalte măsuri pe care le avem la dispoziţie. (…) Cred că trebuie să existe discuţii într-un mediu echilibrat în care să ascultăm opinii şi pro și contra şi să înţelege care sunt avantajele şi dezavantajele”, adaugă medicul.

Conform acestuia, puţin peste 47% dintre adulţii din România sunt vaccinaţi cu cel puţin o doză, fapt care face ca „o masă importantă” din populaţie să fie vulnerabilă în faţa bolii. Dacă ne uităm că în momentul de faţă, la nivelul regiunii europene, sunt cele mai multe cazuri noi diagnosticate, suntem practic epicentrul pandemiei la nivel european şi se estimează de către OMS că până la sfârşitul lui februarie în situaţia actuală, în evoluţia actuală am putea să avem alte 500.000 de decese, deci practic o prognoză extrem de pesimistă pentru regiunea europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cred că toate acest lucruri trebuie să ne dea de gândit, pentru că vorbim de vieţi omeneşti”, a mai afirmat medicul.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă crește riscul de fibroză l...

Dr. Gheorghiţă: “Nimeni nu e siguranță până când toată populația europeană nu e în siguranță”

“Practic, nimeni nu este siguranță până când toată populația europeană nu este în siguranță”, a punctat, duminică seara, Valeriu Gheorghiță.

O astfel de perspectivă este cu atât mai probabilă cu cât virusul continuă să se răspândească accelerat în Europa, iar unele țări, printre care România, au rate mici de vaccinare, fiind potențiale “bazine” de generare a noilor variante.

Te-ar mai interesa: Sfântul Nicolae și Moș Crăciun. Omul din spatele p...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri