Sari la conținut

Noile obligații ale comercianților. Implementare propusă de Senat, în beneficiul populației

Marius Văduva, despre imunitate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Vitamina C și imunitatea

O populație mai sănătoasă. Proiect de lege adoptat de Senat, în beneficiul românilor.   Miercuri,  10 ianuarie, Senatul a adoptat proiectul de lege care privin noi reglementari pentru etichetarea, prezentarea și vânzarea produselor din carne. Nerespectarea acestor prevederi ar putea fi sancționată cu amenzi usturătoare.

Comercializarea cărnii sintetice pe piața internă ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat și care va intra în februarie în dezbaterea Camerei Deputaților, ca fort decizional.

Proiectul prevede, de asemenea, noi reglementări pentru etichetarea, prezentarea și vânzarea produselor din carne. Proiectul interzice carnea produsă în laborator, ca măsură de protejare a tradiției și a sănătății alimentelor, așa cum subliniază fondatorii săi în justificarea sa.

Nouă lege pentru comercianți
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit documentului, operatorii economici vor fi obligați să includă pe eticheta produselor din carne atât prețul la raft, cât și cel de achiziție din piața internă și externă, iar inscripționarea „produs românesc” însoțită de drapelul național va fi permisă doar pentru carnea provenită sută la sută din fermele românești, potrivit RRA.

Măsură inițiată de Senat: Trebuie să afișeze la raft țara de proveniență

De asemenea, pentru carne și mezeluri comercianții trebuie să afișeze la raft țara de proveniență. Proiectul de lege propune ca locul de origine al cărnii folosite să fie prezentat și în meniurile restaurantelor, pizzeriilor și ale fast-food-urilor. Nerespectarea acestor prevederi ar putea fi sancționată cu amenzi între 200.000 lei și 300.000 lei.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel