joi, martie 30, 2023

Un document de șaptezeci de pagini emis școlilor din Scoția cere profesorilor să nu pună întrebări unui copil dacă încearcă să fie menționat cu pronume diferite de sexul lor biologic. Conform noilor linii directoare emise de guvernul scoțian, copiii de până la patru ani nu vor avea nevoie de acordul părinților pentru a-și schimba sexul în timp ce se află la școală. Acest lucru nu are nicio legătură cu tranziția, procedurile medicale sau schimbarea legală a genului, potrivit joe.co.uk

Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...

Guvernul Scoțian urmărește  trecerea la medii de învățare mai incluzive, de asemenea, ca elevii trans să poată folosi orice toaletă sau vestiar ar alege, să dezvolte opțiuni uniforme „neutre din punct de vedere al genului” și să includă în lecții personaje transgender și modele, fără a li se atrage atenția asupra acestui aspect.

Documentul își propune să creeze un mediu sigur în care copiii să se simtă liberi să experimenteze genul, să împingă înapoi stereotipurile legate de gen și, eventual, să poarte un dialog deschis cu personalul didactic.

„Dezvăluirea inadvertentă ar putea provoca stres inutil tânărului sau ar putea să-i pună în pericol și să încalce cerințele legale. Prin urmare, este mai bine să nu împărtășiți informații părinților sau îngrijitorilor fără a lua în considerare și a respecta opiniile și drepturile tânărului”, se arată în documentul emis.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

Marion Calder, co-director al grupului de campanie For Women Scotland spune că ”nu ar trebui să-i învățăm pe copii, și mai ales pe copiii de școală primară, că își pot schimba sexul”, conform joe.co.uk.

Marion a mai avut antecedente în opoziția împotriva recunoașterii genului în legislație.

”Stereotipurile de gen ne rețin pe toți. Avem băieți care nu își pot exprima emoțiile, devin agresivi, nu reușesc la școală și continuă să facă parte dintr-o cultură a masculinității toxice care normalizează violența „, spune Sam Smethers, CEO al Fawcett.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

”Avem fete care au o stimă de sine scăzută și probleme cu imaginea corpului lor, cu una din cinci fete de 14 ani care se autolezează”, a mai menționat Smethers.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private