Sari la conținut

Proprietățile importante ale unei plante pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc. Protejează împotriva cancerului și a diabetului

simptome cancer
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome precoce cancer

Proprietățile importante ale unei plante pe care majoritatea oamenilor nu le cunosc. Protejează împotriva cancerului și a diabetului!

Miricetina a fost, de asemenea, evaluată pentru eficiența sa în tratamentul și prevenirea diabetului

Utilizarea ierburilor și a condimentelor în gătit este o modalitate excelentă de a îmbunătăți gustul și aspectul unui fel de mâncare fără a adăuga sodiu (sare), dar și o modalitate excelentă de a obține în același timp nutrienți suplimentari și beneficii importante pentru sănătate.

O plantă pe care o folosim foarte mult în bucătăria mediteraneană este pătrunjelul. Acestea oferă necesarul zilnic de vitamina K al unui adult, 22% din vitamina C și 17% din vitamina A.

Beneficiile pătrunjelului pentru sănătate: Prevenirea cancerului

Miricetina, un flavonol conținut în pătrunjel, are un efect chimiopreventiv asupra cancerului de piele, iar apigenină, un substanță chimică naturală, a reduce dimensiunea unei tumori într-o formă agresivă de cancer de sân.

Pătrunjelul conține, de asemenea, cantități mari de clorofilă, care s-a demonstrat că blochează efectele cancerigene ale aminelor heterociclice, care sunt produse atunci când alimentele sunt gătite la temperaturi ridicate. Dacă aveți tendința de a vă frige alimentele la grătar și de a le „carboniza” foarte mult, asigurați-vă că le asociați cu legume verzi pentru a „anula” aceste efecte.

De asemenea, o substanță chimică naturală care se găsește în pătrunjel, cunoscută sub numele de apigenină, s-a dovedit a reduce dimensiunea unei tumori într-o formă agresivă de cancer de sân. Cercetătorii susțin că acest lucru arată că apigenina este un tratament non-toxic promițător pentru cancer în viitor.

Prevenirea diabetului

Miricetina a fost, de asemenea, evaluată pentru eficacitatea sa în tratamentul și prevenirea diabetului. Cercetările in vitro pe animale au arătat că miricetina poate reduce concentrația de zahăr din sânge, precum și rezistența la insulină, în timp ce are un efect antiinflamator și reduce nivelul lipidelor din sânge, potrivit Pro News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel