marți, august 4, 2020

Prunele uscate nu sunt doar gustoase ci mai ales sănătoase. Sunt bogate în antioxidanți, în vitamine, în fibre. Facilitează digestia, previn bolile cardiovasculare și au grijă de memoria ta.

Prunele uscate sunt o sursă bună de vitamina A, C şi grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier. În general, fructele uscate sunt surse excelente de fibre solubile şi previn afecţiunile cardiovasculare şi inflamaţiile interne. De asemenea, ele sunt o sursă excelentă de potasiu, mineral esențial pentru menținerea unei presiuni sanguine normale și a bunei funcționări a inimii.

Citește și:

Specialiștii spun că prunele uscate au un conţinut caloric mai ridicat decât cele proaspete şi o concentraţie mai mare de vitamine şi săruri minerale.

Iată ce beneficii aduce consumul de prune uscate:

  • Facilitează digestia. Prunele uscate sunt recomandate atunci când ai probleme legate de constipație sau când vrei să-ți reglează tranzitul intestinal.
  • Pot să prevină bolile cardiovasculare. Anumite studii susțin că un consum regulat de prune uscate, alimente bogate în fibre, ar putea să prevină bolile cardiovasculare.
  • Contribuie la regenerarea celulară. Explicația constă în faptul că acestea au un conținut bogat de fitonutrienți
  • Diminuează riscul de osteoporoză. Având o mulțime de antioxidanți și flavonoide, prunele uscate contribuie la îmbunătățirea sănătății oaselor, micșorând riscul de osteoporoză. De asemenea, prunele au şi vitamina A, iar un singur fruct are 8 % din aportul zilnic de vitamină, recunoscută că promovează refacerea şi creşterea oaselor.
  • Au grijă de memoria ta. Sunt studii care susțin că prunele uscate mai conţin resveratrol, un antioxidant de 5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Cu alte cuvinte, un consum regulat de prune ajută la păstrarea intactă a memoriei pentru cât mai mult timp.
  • Combat anemia. Prunele uscate conțin vitaminei C, iar aceasta contribuie la absorbția fierului la nivelul organelor digestive. Mai exact, prunele uscate se pare că pot să combată anemia feriprivă.
  • Ajută la pierderea kilogramelor. Fibrele solubile din prunele uscate oferă o senzație de sațietate. Altfel spus, scapi mai ușor de kilogramele în plus.

Parteneri