vineri, iulie 10, 2020

Culorile joacă un rol important în viața noastră. Nu ne putem trăi viața în culorile alb și negru, deoarece totul ar fi plictisitor, chiar depresiv. Te-ai întrebat vreodată de ce îți plac anumite culori și de ce te simți bine purtând anumite culori? Acestea au psihologia lor, pe care o prezentăm după cum urmează :

Roșu

Culoarea roșie este cea mai vibrantă din spectrul culorilor și care activează unii neuroni și stimuli ai organismului. Culoarea roșie este recomandată în activități sportive, deoarece este o culoare care promovează mișcarea și care te face să mergi înainte când obosești. Însă, prea mult roșu poate duce la stres, anxietate și frustrate. În afară de efectul terapeutic sportiv, această culoare este atrăgătoare pentru bărbați. Aceștia vor fi automat mai atrași de o femeie, care poartă o piesă vestimentară roșie.

Citește și:

Galben

Când vedem un obiect de culoare galbenă, deoseori îl asociem cu soarele și căldura, de aceea, galbenul are un efect antidepresiv. Când suntem înconjurați de această culoare, în creierul nostru începe să se elibereze serotonina sau “hormonul fericirii”. De cealaltă parte a baricadei, se află bebelușii, care plâng adesea într-o cameră galbenă, după cum au descoperit unii cercetători.

Citește și:

Albastru

Albastru este culoarea care stimulează activitatea și este o culoare care calmează. Cu toate acestea, expunerea îndelungată la această culoare poate provoca sentimente de depresie și anxietate. Albastrul este asociat cu răcelile, dar și cu seriozitatea, de aceea foarte multe companii o folosesc în logo-urile lor.

Verde

Culoarea verde este folosită în amenajarea interioră a diferitelor spații, deoarece are un efect calmant și destresează.

Citește și:

Roz

Culoarea roz are un efect calmant instant. Încearcă să fii nervos într-o cameră roz, însă vei avea dificulăți deoarece mușchii inimii nu reacționează prompt.

Violet

Culoarea violet îi dă purtătorului o aură elegantă, deoarece, violetul sau movul este considerată “culoare regală”. Încurajează meditația și sporește sexulitatea fiind culoare preferată în amenajarea dormitorului conjugal.

Portocaliu

Te gândești automat la o portocală, asta pentru că această culoare stimulează apetitul și te energizează. La fel ca galbenul, culoarea îți dă o stare de bine și energie

A.

 

Parteneri