Sari la conținut

Pune aceste condimente în apă și vezi ce se întâmplă cu corpul tău

condimente benefice pentru sanatate
sursa foto: arhiva doctorul zilei
condiment pentru balonare

Din cuprinsul articolului

Condimente benefice. Mulți oameni își încep ziua cu un pahar de apă caldă și de obicei adaugă suc de lămâie și/sau miere. Dar adăugarea a două condimente oferă o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.

Este suficient să adăugați 1/4 linguriță dintr-un amestec din cele două condimente uscate și măcinate sau 1-2 felii mici de rădăcini proaspete.

Compușii activi din ghimbir pot îmbunătăți digestia, pot reduce inflamația și pot scădea nivelul zahărului din sânge, printre alte beneficii. Bogat în compusul puternic curcumină, turmericul are proprietăți antiinflamatorii similare și, de asemenea, îmbunătățește proprietățile antioxidante, are potențiale efecte anticancerigene și îmbunătățește funcția cognitivă.

beneficiile ghimbirului pentru sanatete
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Gustul picant al ghimbirului poate completa gustul turmericului, făcându-l mai plăcut. Pot fi consumate sub diferite forme precum ceai, smoothie-uri sau chiar ca condiment pentru micul dejun de dimineata. Ambele ierburi puternice sunt cunoscute de secole pentru proprietățile lor vindecătoare.

Beneficiile apei cu turmeric și ghimbir

Turmericul poate stimula producția de bilă în ficat, ceea ce ajută digestia. Ghimbirul conține compuși precum gingerolul și shogaolul care ajută la relaxarea mușchilor gastrointestinali.

La fel ca turmericul, ghimbirul are și proprietăți antiinflamatorii puternice. Ingredientele active, în primul rând gingerolul, pot ajuta la ameliorarea inflamației cronice și la reducerea simptomelor unor afecțiuni precum osteoartrita.

Consumul de ghimbir dimineața poate oferi un început antiinflamator al zilei. S-a demonstrat că ghimbirul are proprietăți antibacteriene și antivirale care pot ajuta la combaterea infecțiilor, potrivit The Health Site.

Turmericul și ghimbirul sunt bogate în antioxidanți care neutralizează radicalii liberi nocivi din organism. De asemenea, s-a demonstrat că curcumina din turmeric crește nivelul unei proteine ​​numită factor neurotrofic derivat din creier (BDNF). Această proteină joacă un rol cheie în sănătatea neuronală și memoria pe termen lung. Astfel, turmericul poate ajuta la îmbunătățirea funcției cognitive.

Cercetările arată că curcumina poate avea proprietăți împotriva cancerului. Ucide celulele canceroase și reduce creșterea celulelor supraviețuitoare. Ghimbirul conține, de asemenea, compuși bioactivi care au demonstrat proprietăți anticancerigene în unele studii Ficatul joacă un rol crucial în detoxifierea organismului.

Curcumina din turmeric stimulează enzimele hepatice care elimină în mod activ toxinele din organism. Astfel, consumul de apă de turmeric dimineața poate ajuta la detoxifiere, pregătindu-ți organismul pentru ziua următoare. Consumul de turmeric și ghimbir dimineața ajută la menținerea unui nivel mai stabil al zahărului din sânge pe tot parcursul zilei.

Ghimbirul este un remediu binecunoscut pentru greața și vărsăturile asociate cu grețurile matinale în timpul sarcinii și călătoriilor. Curcumina din turmeric poate îmbunătăți funcția endoteliului, căptușeala vaselor de sânge. Un endoteliu care funcționează bine ajută la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea coagulării sângelui.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: