vineri, ianuarie 27, 2023

Puterea de vindecare a cristalelor. Semnificații și proprietăți

Cristalele nu au doar un aspect impresionant. Ele au, de asemenea, și o putere de vindecare, la care tot mai mulți oameni apelează pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. Alături de meloterapie, acupunctură, cromoterapie, cristaloterapia este parte a terapeuticii alternative de astăzi. Prin structura şi proprietăţile lor, cristalele contribuie la restabilirea echilibrului energetic.

Este vorba despre pietre preţioase sau semipreţioase care amplifică energia naturală. Ele au proprietatea de a armoniza întregul organism, anulând dezechilibrele, purificând şi redând astfel sănătatea.

Se spune că vindecarea vine în primul rând din starea de bine şi din gândurile pozitive generate de apropierea de cristale. Iată câteva din aceste minerale tămăduitoare şi situaţiile în care sunt indicate pentru refacerea echilibrului energetic.

Ametistul calmează sistemul nervos

Ametistul este o varietate de cuarţ cu inserţii transparente de culoare violet, cu dungi albe sau transparente. Se spune că e cel mai indicat cristal pentru cei care vor să scape de dependențe, în special alcoolismul. Ametistul favorizează mintea clară și echilibrată și încrederea în sine.

În terapeutică, este eficient în diabet, migrene, reface ţesuturile, calmează sistemul nervos. Amplasat sub pernă, alungă insomnia.

Smaraldul întăreşte vederea

Smaraldul întărește vederea redă vitalitatea organismului, detoxifică ficatul, combate crizele de epilepsie, vindecă tumorile. În trecut era folosit ca antidot împotriva otrăvurilor. Acvamarinul este tot un smarald. Această piatră calmează, relaxează, alungă anxietatea şi fobiile, deschide calea spre comunicare, fiind benefică în afecţiuni respiratorii, bronşite, tuse, alergii, boli de rinichi, inimă, retenţia de lichide, inflamaţii, pierderi de sarcină. Fluoritul, denumit şi „smarald african“ dezvoltă discernămîntul şi obiectivitatea, protejează familia, calmează emoţiile, întăreşte sistemul osteo-articular, stimulează imunitatea, reglează colesterolul, protejează şi purifică mediul înconjurător de factori nocivi.

Agatul ajută la îmbunătățirea activității inimii

Agatul este un cuarţ folosit în terapeutică pentru îmbunătăţirea activităţii inimii, elimină durerile, contribuie la starea de echilibru interior, acţionează ca un scut împotriva influenţelor negative din exterior. De asemenea, ajută la tratarea bolilor de piele, a afecţiunilor bucale, ale gîtului, ale părului, ameliorează durerile coloanei cervicale, intervine în boli ale sistemului osos, fortifică organele sexuale, tratează epilepsia şi insomnia. În trecut, agatul era piatra care alunga furtunile.

Cuarţul ajută în afecțiuni ale aparatului digestiv

Cuarțul, numit și ochi de tigru, este o piatră de culoare galbenă sau brun aurie. Este deseori folosit ca amuletă pentru întărirea încrederii în forţele proprii şi alungarea ghinionului. Este considerat benefic în afecţiuni ale splinei, colonului, aparatului digestiv şi pentru reglarea tensiunii arteriale.

Turcoazul alungă depresia

Turcoazul alungă tristeţea şi depresia. Acest cristal, conform legendelor, îşi schimbă culoarea dacă proprietarul este bolnav sau infidel şi se sparge la moartea acestuia. Sporeşte fertilitatea, are influenţe tămăduitoare în durerile de gît şi de cap.

Rubinul crește capacitatea de învățare

Rubinul ne apără de atacuri cerebrale, hemoragii, artrite, amigdalite, alungă oboseala şi lenea. De asemenea, rubinul creşte capacitatea de învăţare, concentrare, memorare. Este benefic pentru inimă şi aparatul circulator, stimulează rinichii, organele reproducătoare, tratează artrozele, opreşte îmbătrânirea.

Diamantul vindecă somnambulismul

Denumirea diamantului vine de la cuvântul grecesc „adamas“, care înseamnă de neînvins. Aduce noroc, bunăstare, luminează mintea, fiind denumit şi „piatra perfecţiunii“. Absoarbe energiile negative din încăperi, purifică aerul. De asemenea, vindecă somnambulismul şi melancolia. Este util în tratarea afecţiunilor ORL, a glaucomului, a alergiilor şi a bolilor cronice.

Perla sporește vitalitatea

Perlele protejează de incendii. Dacă se bea apă în care au stat peste noapte cîteva perle, organismul se va întrema. Perlele sporesc vitalitatea şi longevitatea, guvernînd buna funcţionare a ficatului, rinichilor, diafragmei, stomacului. Opreşte sângerările.

Safirul benefic în reumatism

Safirul poate fi albastru, verde, negru, roz, alb, violet, transparent. Este piatra înţelepciunii şi a harului. Se spune că protejează de orbire şi surzenie. Redă sănătatea în afecţiuni ca TBC, arsuri, inflamaţii, sciatică, colici, paralizie, artrită, reumatism.

Puterea de vindecare a cristalelor. Metode terapeutice de folosire a cristalelor

  • Cristalele pot fi folosite ca obiecte cu care putem face masaj şi reflexoterapie, apăsându-le uşor pe zonele dureroase.
  • Este suficientă simpla aşezare a cristalelor pe diverse locuri de pe corp. În acest timp, trebuie să stați relaxaţi. O ședință de cristaloterapie ar trebui să dureze cel puţin 30 de minute, putînd fi combinată cu aromoterapie şi meloterapie.
  • Aşezarea cristalelor în apropierea spaţiului de lucru vitalizează, iar lîngă pat, induce calm şi somn.
  • Purtarea permanentă a cristalelor asupra corpului, sub formă de bijuterie sau talisman, şi conştientizarea acestui lucru vor aduce o stare de bine pe toate planurile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private