Sari la conținut

Puterea miraculoasă a scorțișoarei: trei beneficii pentru care valora mai mult decât aurul în Egiptul Antic

beneficii scortisoara
Sursa foto: Imagine creată cu AI
Consumul de scorțișoară, efect neașteptat asupra oaselor.

Scorțișoara, un condiment apreciat din cele mai vechi timpuri, în special de egipteni, s-a dovedit a avea o serie de beneficii pentru sănătate susținute de cercetări științifice.

Potrivit Institutului Național de Sănătate, scorțișoara nu era valoroasă doar în Egiptul Antic, ci potențialul său terapeutic rămâne relevant și astăzi.

Scorțișoara, pe de altă parte, este apreciată în alimente și băuturi pentru aroma sa deosebită și pentru beneficiile miraculoase pentru sănătate. Pe lângă faptul că adaugă o notă de dulceață și căldură, scorțișoara a fost asociată cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și de reglare a glicemiei.

Studiile științifice de la NIH vorbesc despre beneficiile scorțișoarei.

Includerea scorțișoarei în alimentație poate contribui la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, la controlul nivelului de glucoză din sânge și la combaterea daunelor oxidative, printre altele.

Efecte antiinflamatorii și antioxidante: Studiile in vitro și pe animale sugerează că scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, ceea ce o face un aliat în combaterea bolilor și în protejarea organismului împotriva daunelor oxidative.

Potențial hipoglicemiant: Scorțișoara a demonstrat în studiile pe animale o capacitate remarcabilă de a reduce nivelul de glucoză din sânge, ceea ce o face un adjuvant promițător în tratamentul diabetului de tip 2.

Prin faptul că acționează ca un imitator al insulinei, scorțișoara poate contribui la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la reglarea metabolismului glucozei.

Beneficii cardiovasculare: S-a constatat că scorțișoara are efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare, inclusiv reducerea colesterolului și îmbunătățirea funcției cardiace. Aceste efecte ar putea contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare și la promovarea sănătății cardiace în general.

În ciuda acestor constatări promițătoare, este important de menționat că sunt necesare mai multe studii clinice bine controlate pentru a înțelege pe deplin efectele scorțișoarei asupra sănătății umane. Cu toate acestea, potențialul său ca adjuvant în tratamentul diabetului de tip 2 este deosebit de demn de remarcat.

Scorțișoara rămâne un condiment valoros nu numai pentru gustul său, ci și pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate.

beneficii scortisoara
Sursa foto: Imagine creată cu AI

De ce scorțișoara era mai valoroasă decât aurul

Vechii egipteni considerau scorțișoara mai valoroasă decât aurul, datorită disponibilității sale rare și a proprietăților sale medicinale și aromatice remarcabile.

Scorțișoara nu provenea în mod natural din Egipt, ci era importată din țări îndepărtate, cum ar fi Asia de Sud. Sosirea sa în Egipt a reprezentat un eveniment de mare importanță, iar utilizarea sa era rezervată regalității, preoților și nobililor.

Pe lângă raritatea și originea sa exotică, scorțișoara era foarte apreciată pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

Egiptenii cunoșteau și apreciau proprietățile medicinale ale scorțișoarei, folosind-o pentru a trata o varietate de afecțiuni și boli. Se credea că scorțișoara avea puteri vindecătoare și era folosită pentru a ameliora problemele digestive, durerile de cap, crampele menstruale și alte afecțiuni comune.

Pe lângă beneficiile sale medicinale pentru sănătatea umană, scorțișoara era folosită pe scară largă în ritualurile religioase și ceremoniale egiptene. Aroma sa distinctivă și asocierea cu puritatea și divinitatea au făcut din ea un element esențial în templele și practicile spirituale ale civilizației egiptene antice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel