„Pauzele mici şi dese, cheia marilor succese”. Pentru cine este valabilă această ZICALĂ

„Pauzele mici şi dese, cheia marilor succese”. Pentru cine este valabilă această ZICALĂ
„Pauzele mici şi dese, cheia marilor succese”. Pentru cine este valabilă această ZICALĂ

Timpul liber, dintre cursuri, aduce doar beneficii şi creşte performanţele elevilor, sunt de părere medicii pediatrii.

Academia Americană de Pediatrie vorbeşte despre tendinţa îngrijorătoare a multor şcoli de a înlocui timpul dedicat pauzelor cu alte lecţii.

,,Există o presiune a şcolilor pentru a creşte performanţele studenţilor şi mulţi profesori folosesc drept pedeapsă tăierea pauzei”, a declarat Robert Murray, profesor la Universitatea Ohio.

,,Pauzele dintre cursuri sunt foarte importante şi nu ar trebui eliminate. Pauza, nu este o recompensă, ci este importantă pentru a-i ajuta pe copii să se dezvolte şi să înveţe”, a mai spus acelaşi profesor.

Pauza este un moment de relaxare , de deconectare de la concentrarea intelectuală, impusă de predarea şi învăţarea materiei unei discipline. Cum orarul elevilor este diversificat şi orele se succed, informaţiile pe care le primesc sunt destul de numeroase, de aceea pentru obţinerea unor rezultate bune, copilul are nevoie de o bună organizarea a materialului predat şi de o minte odihnită necesară asimilării noilor cunoştinţe.

 

Beneficiile pauzelor asupra sănătăţii

Copiii care au pauze regulate au rezultate şcolare mai bune, datorită faptului că în pauza ei au ocazia să-şi dezvolte creativitatea, să socializeze şi să se joace.

Pe lângă detensionarea psihică şi scăderea concentrării, în pauză elevii pot face puţină mişcare, după ce au stat cel puţin 45 de minute pe scaun, iar coloana este suprasolicitată. Mişcarea este importantă pentru asigurarea unei vascularizăari corecte a creierului.

Nu este nevoie ca timpul liber să ţină o oră întreagă, nici măcar o jumătate de oră, chiar şi câteva minute în care elevii se pot relaxa sunt suficiente.

,,Pauzele nu sunt acelaşi lucuru cu educaţia fizică şi ar trebui folosite ca o activitate complemtară la orele de educaţia fizică, nu ca un substitut”, a explicat Catherine Ramstetter, profesor la Christ College of Nursing and Health Sciences din Cincinnati.

Ideal ar fi ca fiecare şcoală să aibă locuri de joacă unde copiii să se poată juca în siguranţă, supravegheaţi de oameni bine pregătiţi.

 

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox