Sari la conținut

Radu Țincu – posibil Ministru al Sănătății. Cum comentează aceasta o posibilă numire a sa?

Cunoscut medic ATI, Radu Țincu, este vehiculat pe lista scurtă de posibili vitori miniști ai Sănătății. Întrebat de opțiunile sale politice, cadrul medical din linia întâi, s-a declarat apolitic, dar își manifestă convingerea ca un astfel de minister trebuie condus de către un profesionist în domeniu.

„Am văzut şi eu această listă scurtă prezentată public, dar nu vreau să discutăm pe un scenariu care nu s-a materializat”, a spus dr. Radu Ţincu, duminică, la Antena 3.

Cât despre apartenența la un partid politic, având în vedere că au existat două liste paralele, medicul Radu Țincu a spus că nu are vreo apartenenţă politică.
„Eu sunt o persoană apolitică şi am în continuare acest statut al profesionistului în domeniul sănătăţii şi nu am niciun fel de apartenenţă la vreun partid din coaliţia de guvernare”, a precizat dr. Ţincu.

Într-o criză sanitară, Ministerul Sănătăţii are nevoie de un profesionist

„Cred că într-o criză sanitară de proporţii, la Ministerul Sănătăţii e nevoie de un profesionist, pentru că ar înţelege mult mai bine cum se desfăşoară situaţia în teren.
Pe de altă parte, un om politic pus în fruntea Ministerului Sănătăţii se poate descurca, însă are nevoie de timp pentru a se acomoda cu această criză sanitară. Este ca şi în război, e nevoie de cei din prima linie care pot să gestioneze această criză sanitară.
Soluţii sigur că există, însă trebuie să alegem varianta cea mai bună de politică sanitară care să fie adaptată sistemului nostru de sănătate publică şi care să corespundă realităţii din acest moment în România.

Importarea unor politici din alte ţări nu vor rezolva problemele sistemului românesc”, a declarat dr. ATI Radu Ţincu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel