Sari la conținut

Celebrul chirurg Radu Zamfir și minunea cu ochi albaștri din viața lui

La 11 ani, Lavinia Zamfir visează să fie medic veterinar pentru că îi plac foarte mult animalele. Dar acum ea cântă și talentul său muzical este răsplătit. Un interviu amplu cu fiica chirurgului Radu Zamfir, prezentat de evz.ro.

Secretul împlinirii unui chirurg supravieţuitor este chiar fiica sa. Medicul Radu Zamfir, care a rămas același om după accidentul din Munții Apuseni, când a devenit eroul întregii țări,  a avut grijă ca fetița, născută în plină eră a gadgeturilor, să nu devină sclava lor, ci să le folosească doar pentru ce are nevoie.

Magda Spiridon

În urmă cu vreo șapte ani, o fetiță cu ochi albaștri cânta prin casă la un microfon imaginar, imitând melodiile din desenele animate și vedetele de pe canalele muzicale. Schimba scenele pe rând, când patul, când scaunul, dar avea niște spectatori fideli: părinții, bunicii și câteva pisici. De la mogâldeața de atunci și puștoaica de azi au zburat câțiva ani.

Ochii i-au rămas la fel de albaștri, însă Lavinia Zamfir a înlocuit microfonul imaginar cu unul adevărat. Merge cu emoțiile pe multe scene, publicul o răsplătește cu aplauze, iar talentul a început să îi aducă premii.„Nu știu de unde a moștenit talentul ăsta, că la noi în familie nu a cântat nimeni”, spune medicul Radu Zamfir tatăl Laviniei, care a avut grijă ca fetița, născută în plină eră a gadget-urilor, să nu devină sclava lor, ci să le folosească doar pentru ce are nevoie.

Vacanța unei mici vedete 

A fost mică vacanța mare pentru Lavinia Zamfir? „Am mers în tabere, am fost 10 zile în China, alături de corul Allegretto, și la mare. Am făcut multe exerciții la matematică, m-am pregătit pentru începerea clasei a VI-a”, e modestă puștoaica, o trăsătură moștenită de la tatăl ei, medicul care a rămas același om după accidentul din Munții Apuseni, când a devenit eroul întregii țări. Grupul coral Allegretto, condus de profesorii Adriana Codreanu și Gherasim Chiriță, a obținut trofeul Festivalului internațional de Artă și Cultură pentru copii de la Tianjin, China.

Copiii au interpretat piese în 29 de limbi, inclusiv imnul țării gazdă și alte trei melodii tot în chineză, și au cântat și pe scena mare a Teatrului Național din Beijing. Acest festival reprezintă un fel de olimpiadă a corurilor pentru copii.

După întoarcerea din China, Lavinia a luat Premiul I la Festivalul Tinereții de la Neptun, la Secțiunea muzică ușoară, cu piesa „Never give up” din repertoriul celebrei Sia, sub îndrumarea sopranei Anca Pârlog, de la Școala de Muzică Next Star Studio.

Interviul complet cu fiica chirurgului Radu Zamfir este aici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel