Sari la conținut

Raed Arafat: acesta este motivul pentru care vaccinații ajung în spitale și mor

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a declarat că din ce în ce mai mulți medici își pun întrebarea de ce mor cei vaccinați? Potrivit acestuia, o explicație plauzibilă ar fi că acele  persoane care și-au cumpărat un certificat verde, iar vaccinarea este doar pe hârtie.

„E o întrebare pe care toți ne-o punem, dacă toți vaccinații care decedează sunt într-adevăr vaccinați. Ne punem întrebarea dacă nu e unul – doi care totuși nu sunt. Știm că a fost un caz la Sibiu în care un tânăr a decedat, dar înainte să decedeze cu 2 – 3 zile înainte a zis medicului care îl tratează că certificatul lui nu este real. Noi știm de acest caz concret. Celelalte cazuri e foarte greu să le știi, pentru că în momentul în care ești bolnav, deja ai anticorpi. Indiferent cum, ești bolnav și deja e foarte greu să știm dacă ești vaccinat”, a spus dr. Arafat.

Arafat afirmă că sunt persoane care, într-adevăr, au spus că sunt vaccinate și nu erau.

„E foarte probabil că o parte din cei ziși vaccinați să fie, de fapt, doar pe hârtie. E foarte posibil acest lucru. Nu neagă nimeni. Nu putem nega”, a mai spus Arafat.

În acest moment România este pe un platou al cazurilor de covid-19

România este pe un platou în privința cazurilor de COVID-19 și înregistrează tendință de scădere ușoară de la o zi la alta, însă, din păcate, numărul de cazuri la ATI sugerează că vor fi în continuare zile cu multe decese, a spus, vineri, șeful DSU, dr. Raed Arafat.

În ultimele 48 de ore s-au înregistrat 12.474 de cazuri noi, tendința fiind de scădere, a spus dr. Arafat.

„Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent și care va fi viteza cu care vor scădea cazurile noi. Numărul este foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe”, a spus șeful DSU, în conferința de presă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel