miercuri, decembrie 7, 2022

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a oferit în exclusivitate informații despre restricțiile impuse în timpul sărbătorilor de iarnă, la nivel național. De asemenea, acesta a anunțat intensificarea controalelor în Capitală, pentru a asigura respectarea măsurilor de prevenție, în circumstanța în care Bucureștiul are o rată de incidență ridicată.

Conform Rador, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat pentru TVR 1 o serie de motive pentru care restricțiile impuse în timpul sărbătorilor de iarnă sunt esențiale, în contextul pandemic actual. La nivel național, o serie de măsuri au fost impuse pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2, iar evoluția pandemiei depinde în mod direct de respectarea acestora, cu atât mai mult în perioada următoare.

Te-ar mai interesa: De ce e ideal să stai aplecat spre dreapta când în...

„Deci încă o dată, știți, putem să punem foarte multe ipoteze aici. Regulile sunt clare, regulile sunt făcute ca să diminueze contactul. Cei care nu respectă și cei care vor ieși, cei care vor intra în contact cu mai multe persoane, cum am zis înainte, se pun pe ei în pericol și pe membrii familiilor lor în pericol, așa că recomandarea este să se evite aceste acțiuni. Putem să ne bucurăm foarte bine și de Anul Nou, dar respectând unele reguli în cursul acestui an, astfel încât, cum am zis, să ne fie mai ușor și să nu intrăm după asta la regrete, când vedem că bunica sau bunicul s-au îmbolnăvit, au ajuns la terapie intensivă sau chiar l-am pierdut în urma acestor acțiuni”, a declarat Raed Arafat pentru TVR 1.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit după ce s-a comentat despre ...

Întrebat despre situația actuală din București, în care rata de incidență crește treptat, Raed Arafat a oferit informații despre o mobilizare a autorităților.

 Din ce știu, și am avut o discuție cu domnul prefect al capitalei, în acest sens, au început să intensifice controalele și asta este primul pas care se face, intensificarea controalelor pentru respectarea regulilor”, a completat Raed Arafat, conform Rador.

Te-ar mai interesa: RUNE 7 decembrie. Noroc pe toate planurile pentru ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private