Sari la conținut

Raed Arafat: Starea de alertă, probabil prelungită/ În România nu vor fi discriminări față de cei care nu s-au vaccinat

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Raed Arafat, şeful DSU

Raed Arafat: Starea de alertă, probabil prelungită/ În România nu vor fi discriminări față de cei care nu s-au vaccinat

La începutul anului 2021, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a început noul an cu două declarații imporatnte. Pe de o parte, acesta a declarat, la Digi24, că medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România. Arafat a explicat că după ce acum suntem mai degrabă într-o perioadă de platou, este foarte probabil ca starea de alertă va fi prelungită.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere. Depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este. Am mai spus și în alte momente. Nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil. Să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar. Așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat: În România nu vor fi discriminări față de cei care nu s-au vaccinat

Pe de altă parte, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează. Acesta a precizat, însă, că există anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID. Și să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo.

„(Vaccinarea, .e.) nu înseamnă că îţi reiei normalitatea. (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli. Dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a mai spus şeful DSU, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel