Sari la conținut

Raed Arafat: Primele explicații după ce autospeciala pompierilor nu a putut interveni în incendiul din Pasajul Unirii. Șeful DSU dă vina pe…

Raed Arafat: Primele explicații după ce autospeciala pompierilor nu a putut interveni în incendiul din Pasajul Unirii. Șeful DSU dă vina pe… 

Raed Arafat respinge afirmațiile potrivit cărora autospecialele pompierilor nu pot intra în Pasajul Unirii din cauza înălțimii.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat de ce mașina pompierilor nu a intrat marți dimineață în pasaj pentru a interveni după ce o mașină a luat foc.

 

Arafat a declarat că în mașina care a fost cuprinsă de flăcări și care a ars ca o torță erau doi adulți și un copil. Nu au fost răniți, sunt în afara pericolului.

„Au fost speculații că una din mașinile pompierilor nu a intrat că e prea înaltă, dar pompierii nu au intrat cu mașina deoarece era o zonă cu vizibilitate zero.

Nu se intră cu mașina când nu ai vizibilitate”, a spus șeful DSU, citat de Digi 24.

De asemenea, Arafat a vorbit și despre ventilatoarele și sistemul de alarmă din pasaj, despre care spune că funcționează.

Toate persoanele au fost evacuate, acolo mai sunt doar 10 – 20 de mașini blocate, toate goale, a adăugat Arafat. La acest moment incendiul este lichidat. Nu mai durează mult până când traficul să fie reluat.”, a explicat șeful DSU, citat de Digi 24.

Adrian Năstase, printre cei blocați în pasaj

Martor la eveniment a fost și Adrian Năstase, fostul premier, care a relatat de la fața locului ce a văzut.

„Am așteptat, ne-am uitat la mașina din față care ardea, apoi din cauza fumului pompierii i-au scos pe toți cei care se aflau în mașini, pentru că era un aer foarte toxic”, potrivit Realitatea Plus. 

Alți martori s-au plâns de lipsa de organizare și de proceduri, atât din partea pompierilor, cât și a polițiștilor, potrivit Realitatea Plus.

Fumul dens a umplut aproape tot pasajul. Pericolul de a se extinde a fost însă major. Mașinile erau una lângă alta, nu au putut da cu spatele, așa că oamenii le-au lăsat acolo și au fugit.

Reamintim că marți dimineața, în Pasajul Unirii, a luat foc o mașină în timpul mersului. În automobil se aflau trei adulți și un copil, care sunt în afara oricărui pericol. Incediul nu a avut alte victime.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel