duminică, august 14, 2022

Raed Arafat, reacție după decizia CCR: „Măsura nu se aplică în spații închise. Nu se poate să ne trezim acasă, cu toții izolați…”

După decizia CCR referitoare la neconstituționalitatea obligativității purtării măștii în spațiile deschise, Guvernul a reacționat prin vocea purtătorului său de cuvânt, Dan Cărbunaru, care a transmis că se așteaptă motivarea hotărârii, ulterior luându-se măsuri.

Te-ar mai interesa: Atenție la băuturile expuse la soare. Avertisment ...

La rândul său, Avocatul Poporului, Renate Weber, a explicat că decizia nu se aplică începând de astăzi, ci doar după publicarea motivării în Monitorul Oficial. De asemenea, decizia nu are efecte retroactive, ci doar pentru viitor.

Raed Arafat, reacție după decizia CCR: „Măsura nu se aplică în spații închise. Nu se poate să ne trezim acasă, cu toții izolați…”

Și Raed Arafat, șeful DSU, a comentat decizia CCR potrivit căreia obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională. Acesta face apel la răbdare dar şi la responsabilitate, mai ales că situaţia în România este pe un trend de scădere.

„Decizia privește procedura prin care s-a adoptat Ordonanţa de Urgenţă din care lipsește, înțeleg, avizul Consiliului Legislativ, care este aviz consultativ, dar obligatoriu.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Este clar că este o problemă procedurală. Până se publică măsurile rămân valabile.

După ce se publică există 45 de zile de corectare, timp în care legea se suspendă după care se anulează din corpul ordonanței.

Măsurile se vor aplica daca este nevoie, dar în spaţiul închis ele rămân valabile. Dacă dorim în faza asta şi în spaţiul închis să nu se poarte să ne trezim acasă cu toții izolați…

Te-ar mai interesa: NU intra în apă dacă ai făcut ASTA! Medic: ”Poate ...

Suntem pe trend de scădere şi trebuie să fim atenți să nu stricăm momentul ăsta şi începem din nou să creștem. Mai avem puţin timp şi vom trece la măsurile de relaxare aplicate şi în alte ţări”, a explicat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Reaminitm că marți, 15 februarie, judecătorii Curții Constituionale au decis că Guvernul nu a parcurs toate procedurile legale pentru a impune purtarea măștii de protecție. Amenzile date din octombrie 2020 și până acum pentru lipsa măștii în spațiile publice ar putea fi anulate.

Te-ar mai interesa: Dietă Cornelia Rednic. A slăbit 33 de kilograme în...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private