Sari la conținut

Raed Arafat: Studenții la Medicină s-au înscris pentru a lucra în spitalele Covid

medicii de familie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Studenții de la Medicină vor suplimenta posturile de asistenți din spitalele suport Covid. Iată câți studenți se vor ocupa de pacienții bolnavi din unitățile sanitare.

Raed Arafat a anunțat că studenții la medicină s-au înscris să lucreze în spitalele Covid, conform Digi24. Liderul Departamentului pentru Situații de Urgență a susținut că până acum sunt 1400 de studenți pregătiți să suplimenteze personalul din unitățile sanitare de suport. Studenții urmează să fie repartizați curând în spitale, unde vor lucra pe posturi de asistenți.

Raed Arafat a declarat că studenții care s-au înscris în acest program fac parte din cadrul universităților de Medicină și Asistență Medicală Generală din anii IV, V și VI. Studenții care au decis să ajute vor fi repartizați în spitale suport Covid la ATI și UPU.

Liderul Departamentului pentru Situații de Urgență a explicat că recrutarea studenților pentru posturile de asistenți medicali este un lucru esențial în îngrijirea corespunzătoare a pacienților. Asistenții medicali sunt indispensabili pentru evaluarea pacienților și supravegherea evoluției lor. Astfel, Raed Arafat decis ca studenții de la Medicină și de la Asistență Medicală Generală să fie responsabili pentru o parte dintre pacienții internați în spitale.

„Unul din pașii care au fost luați este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali, pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali, de supraveghere a acestor bolnavi. Până în acest moment avem 1400 de studenți care deja s-au înscris pe listă și vom începe săptămâna asta repartiția lor”, a declarat Arafat pentru Digi24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel