Categories: Ştiri sănătate

Raed Arafat: Vaccinarea nu trebuie amânată în aşteptarea unui tratament. Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin

Vaccinarea anti-COVID este cea mai sigură și eficientă metodă de a dobândi protecție împotriva virusului. Deși specialiștii au descoperit și câteva tratamente eficiente, experții recomandă prevenirea îmbolnăvirii.

Tratamentele COVID au evoluat, cu siguranță. Cu toate acestea, specialiștii în sănătate susțin că nu trebuie să ne bazăm numai pe aceste tratamente.

Vaccinul rămâne cea mai bună soluție de luptă împotriva coronavirusului. Deși medicamentele anti-COVID sunt eficiente, acestea funcționează numai în anumite circumstanțe, la câteva zile după debutul simptomelor.

Administrate rpea târziu, medicamentele nu au efectul așteptat, iar persoanele bolnave sunt încă în pericol de a-și pierde viața.

Vaccinul, pe de altă parte, stimulează un sistem imunitar natural. Astfel, boala și formele grave sunt prevenite, iar persoanele vaccinate nu vor dezvolta o boală gravă.

Tratamentul COVID, mai toxic decât orice vaccin

Rata de vaccinare a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele trei săptămâni. Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență atrage atenția că progresele pe care le înregistrează cercetătorii în căutarea unui tratament special conceput pentru COVID-19 nu ar trebui să ducă la amânarea momentului vaccinării, anunță RRA.

„Da, vaccinul a rămas soluția optimă. Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toți care spun că eu aștept tratamentul, să stea să citească foarte bine. Tratamentul e mai toxic decât orice vaccin.

Este o substanță chimică. Vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural. Așa că să nu aștepte, pentru că și asta începe să fie un narativ: hai că noi așteptăm tratamentele! Să nu aștepte!

Vaccinul rămâne soluția, iar valul 4 nu s-a terminat și după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinaţi, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4. Dacă vom avea persoane vaccinate suficiente, valul 5 va fi totuși cu un impact mic pe sistemul sanitar”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

37 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică