duminică, august 14, 2022

Recent, Guvernul a alocat aproximativ 400 de milioane de lei Ministerului Sănătății pentru achiziționarea medicamentelor speciale pentru tratarea pacienților bolnavi de Covid-19. Pentru prima dată în România, anticorpii monoclonali vor face parte din schema de tratament. 

Pe lângă anticorpii monoclonali, Ministerul Sănătății va achiziționa și Remdesivir și Tocilizumab, alte două medicamente esențiale pentru bolnavii COVID. Cu atât mai mult, o parte din fondurile alocate vor fi îndreptate către secțiile de terapie intensivă, pentru optimizarea tratării pacienților cu forme grave de Covid-19.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

400 de milioane de lei pentru medicamente esențiale pacienților COVID

medicament banal

Guvernul a alocat aproape 400 milioane de lei Ministerului Sănătăţii pentru a cumpăra medicamentele necesare tratării în spitale a pacienţilor cu COVID. Pentru prima oară ministerul va cumpăra şi anticorpi monoclonali pentru acest tratament. Alţi 70 milioane de lei vor fi distribuiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de la terapie intensivă, comunică RRA.

Cât de pregătită a fost România pentru valul 4?

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, dezvăluie ce medicamente vor fi asigurate pentru pacienții COVID.

„Eu nu am obișnuința de a mă pronunţa asupra mandatelor altor miniştri și nici acum nu doresc să mă pronunț, nu pentru că nu am o părere, ci pentru că nu cred că ajută această dezbatere, s-ar politiza destul de mult, dar după ce trecem peste această pandemie trebuie făcut o analiză legată de treaba asta.

Te-ar mai interesa: Vindecare prin puterea minții. Profesorul Dulcan: ...

Ceea ce este îmbucurător astăzi, în ședința de guvern s-a aprobat o hotărâre de guvern cu 460 de milioane dei noi pentru cumpărare de medicamente, pentru tratamentul anti-COVID, ceea ce înseamnă că pe spitalele din România până la sfârșitul anului avem resursa financiară să acoperim cu Remdesivir, cu Tocilizumab, cu anticorpi monoclonali și am dat și o sumă importantă pentru secțiile de terapie intensivă, adică din punct de vedere financiar suntem aici acoperiți pe partea de medicamente și cred că ăsta este important”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Atilla.

Te-ar mai interesa: Previziuni rune 15-21 august. Voropchievici: Vine ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private