joi, mai 26, 2022

Müller-Weiss a devenit recent cel mai rău coșmar al lui Rafael Nadal. Este o boală rară care constă în deformarea scafoidului, un os mic care se găsește în partea de mijloc a piciorului. Pe lângă faptul că are consecințe asupra mobilității, generează dureri cronice greu de suportat.

Rafa Nadal a trăit mult timp cu durerea ca parte a vieții sale de zi cu zi, atât pe teren, cât și în afara acestuia. Munca psihică pe care tenismenul de la Manacor trebuie să o desfășoare pentru a rămâne la cel mai înalt nivel nu este întotdeauna suficientă, iar acesta recunoaște deschis că antiinflamatoarele au devenit o altă completare a dietei sale.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu Volodimir Zelenski? Ridurile fat...

Rafael Nadal suferă de o boală rară și incurabilă

„Din păcate, cotidianul meu este dificil. Dar şi aşa, încerc să fac cât pot mai bine. Evident, uneori îmi vine greu să accept situaţia. Este frustrant uneori când nu mă pot antrena normal timp de mai multe zile. Dar astăzi am reînceput să sufăr la mijlocul setului doi, iar la un moment dat a devenit insuportabil”, a mai spus Rafael Nadal.

„Este o durere care vine şi pleacă. Uneori mai puternică, alteori mai puţin. Astăzi (joi), a fost mai rău. Nu ştiu cum va fi peste două zile, peste o săptămână. Efectiv nu ştiu”, a spus Rafael Nadal după ce a fost eliminat de la ATP Roma, conform Agerpres.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

După eliminarea Masters 1000 de la Roma, la care era actualul campion, împotriva lui Denis Shapovalov, Nadal a afirmat foarte clar că nu poate face mai mult împotriva marelui său inamic: osteocondrita scafoidă sau sindromul Müller-Weiss,  o afecțiune care l-a însoțit de când și-a început cariera sportivă dar care, de-a lungul anilor, s-a agravat.

Simptomele sindromului Müller-Weiss

Boala lui Nadal este clasificată drept o boală rară, incurabilă, inoperabilă și degenerativă. Îl va însoți toată viața și este perfect conștient de asta.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței: care sunt cele 4 grupuri cu risc...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private