Sari la conținut

Rafila, despre beneficiile digitalizării sistemului medical: „Va duce la creşterea accesului la servicii de sănătate”

Sursa foto: Facebook
Alexandru Rafila, despre beneficiile digitalizării în Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că digitalizarea sistemului medical reprezintă ”o tranziţie importantă către utilizarea celor mai moderne tehnologii”.

”Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina şi alte soluţii digitale de management clinic vor duce la creşterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului şi a planificării resurselor”, explică el.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, dr. Alexandru Rafila şi secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete au descris obiectivele generale si cele specifice pentru elaborarea primei strategii naţionale de digitalizare în sănătate, aliniată cu liniile de finanţare europeană disponibile până în 2030.

Cu sprijinul experţilor OMS în domeniul serviciilor digitale de sănătate şi asistenţă medicală, participanţii au discutat problemele-cheie din România, precum şi activităţile care trebuie întreprinse pentru realizarea acestei strategii.

”Digitalizarea sistemului medical reprezintă o tranziţie importantă către utilizarea celor mai moderne tehnologii. Utilizarea electronică a datelor, interoperabilitatea, telemedicina şi alte soluţii digitale de management clinic vor duce la creşterea accesului oamenilor la servicii de sănătate, la îmbunătăţirea serviciilor medicale, reducerea erorilor, optimizarea managementului şi a planificării resurselor în sănătate.

Mulţumim tuturor experţilor şi instituţiilor partenere pentru implicare în elaboararea primei strategii naţionale pentru digitalizarea sistemului medical din România”, a declarat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, citat de news.ro.

400 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizare

Prin PNRR, în colaborare cu World Health Organization Office for Romania, a avut loc prima întâlnire a Grupului Tehnic de Lucru pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Digitalizare în Sănătate şi a Planului de Acţiune pentru România, reunind instituţiile relevante din domeniul medical şi cel al digitalizării.

”400 de milioane de euro din PNRR pentru digitalizare. Au fost deschise apelurile de proiecte pentru dezvoltarea sistemului digital al CNAS şi cel pentru digitalizarea a minim 200 de spitale. Termenul de depunere al proiectului este 28 august.

La mijlocul lunii august se vor lansa alte douã apeluri de proiecte pentru dezvoltarea sistemului de telemedicină la nivel naţional şi digitalizarea MS şi a subordonatelor.

Un alt pas important este alinierea sistemului medical digital din România la standardele Comisiei Europene pentru conectarea la Spaţiul European Digital”, a declarat dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel