Sari la conținut

Rafila promite investiţii şi reforme, la deschiderea anului universitar la UMF Carol Davila

rezidentiat
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Examen de rezidențiat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, le-a transmis, luni, studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, că România se schimbă din punctul de vedere al sistemului de sănătate, iar când ei vor absolvi universitatea principalele investiţii în acest domeniu vor fi finalizate.

El a precizat că aceste investiţii vor fi inutile fără viitoarele cadre medicale şi a transmis că ţara are nevoie de profesioniştii din domeniul sănătăţii.

“În perioada următoare o să vedeţi că România se schimbă din punct de vedere al sistemului de sănătate, iar când voi veţi termina Universitatea de Medicină şi Farmacie şi de Stomatologie şi de Asistenţă medicală, principalele investiţii din sistemul de sănătate din România vor fi finalizate. Marea lor majoritate.

„Avem o datorie faţă de această ţară”

Aceste investiţii vor fi inutile fără voi. Din motivul acesta fac un apel către toţi studenţii, către toţi tinerii medici să înţeleagă că această ţară are nevoie de profesionişti din sistemul de sănătate, iar tot ceea ce facem în momentul de faţă, din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii medicale, poate să aibă valoare numai dacă voi veţi folosi, această infrastructură, în folosul oamenilor.

Cred că ăsta este lucrul cel mai important pe care îl avem de făcut. Avem o datorie. Cred că avem o datorie faţă de această ţară. Trebuie să ne exercităm profesiunea cu demnitate, cu bună credinţă şi să facem lucrul acesta ca să putem să avem speranţa unui viitor mai bun, mai ales voi, mai ales generaţia voastră trebuie să aibă această speranţă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

El a anunţat că s-a schimbat foarte mult modul în care se dezvoltă învăţământul medical din România. “Acest parteneriat care există între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, între Ministerul Sănătăţii şi organizaţia principalelor universităţi de medicină şi farmacie din România, există organizaţie, se numeşte G6, nu vă gândiţi la altceva, ci vă gândiţi doar la cele şase universităţi de medicină şi farmacie – a schimbat foarte, foarte mult sensul modului în care se dezvoltă învăţământul medical din România.

 

 

Dezvoltăm centre de instruire pentru tinerii medici la mai multe universităţi, inclusiv aici, la Bucureşti. Avem foarte multe proiecte pe care le finanţăm pentru dezvoltarea profesională a tinerilor medici şi cu siguranţă voi veţi fi beneficiarii acestor proiecte”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel