Sari la conținut

Rafila vrea schimbarea modului de finanţare a spitalelor de primă linie

Ministrul Sanatatii
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că modul de finanţare al spitalelor de primă linie trebuie regândit, iar pentru aceste unităţi se vor face anumite criterii şi în privinţa personalului.

Rafila a fost întrebat despre criteriile, despre care a vorbit cu o zi înainte, pentru a vedea ce spitale au nevoie urgentă de personal şi de unde va veni acesta.

„Noi o să lucrăm să facem nişte criterii, poate nu am fost eu bine înţeles, ca să putem să identificăm spitalele care în momentul de faţă duc greul sistemului de sănătate din România în ceea ce priveşte numărul de cazuri şi complexitatea cazurilor pe care le rezolvă.

În mod evident aceste spitale au nevoie şi de un normativ diferit de personal faţă de spitalele care rezolvă doar cazuri banale sau care transmit, trimit pacienţii care au patologii mai complexe către aceste spitale de primă linie şi, bineînţeles, modul de finanţare al acestor spitale trebuie regândit”, a spus Rafila la Palatul Parlamentului.

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit Agerpres, ministrul a precizat că speră să aibă „un interlocutor solid” din partea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru că această instituţie finanţează activitatea medicală spitalicească în integralitate.

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum prin care 2.010 posturi vacante sau temporar vacante de anul trecut din sectorul sănătate şi asistenţă socială din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen.

Guvernul a deblocat 2.000 de posturi în Sănătate

„Guvernul a aprobat un memorandum adresat deficitului de personal din sectorul sanitar şi asistenţei sociale. Astfel, un număr de 2.010 posturi vacante sau temporar vacante în cursul anului trecut din cadrul instituţiilor publice locale vor putea fi ocupate prin concurs sau examen. De menţionat că a fost aprobată ocuparea tuturor posturilor de medici solicitate, respectiv 599″, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Acesta a mai menționat că, începând cu 1 ianuarie, spitalele pot scoate la concurs posturile vacante din sistemul de sănătate fără a mai fi necesară întocmirea unui memorandum de aprobare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel