Sari la conținut

Raluca Turcan arată cu degetul spre sporurile medicilor și asistentelor. Gabriela Firea, semnal de alarmă „Guvernul vrea să taie veniturile medicilor cu 48%!”

Scandal între medici și Raluca Țurcan
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Raluca Țurcan

Raluca Turcan arată cu degetul spre sporurile medicilor și asistentelor. Gabriela Firea, semnal de alarmă „Guvernul vrea să taie veniturile medicilor cu 48%!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat în cursul zilei de vineri, 19 martie, că există multe inechități în sistemul de salarizare în Sănătate. Turcan a arătat cu degetul spre o parte dintre medici și asistente, despre care a afirmat că ajung să câștige sume imense de bani.

Raluca Turcan: „Vrem să aducem echitatea în sistemul public”

„Nu am spus că medicii au salarii foarte foarte foarte mari. Ci, pur și simplu, că s-au creat niște inechităţi în sistemul de salarizare în sănătate. Și aceste inechităţi pot fi corectate prin modificările la Legea salarizării.

Personalul TESA a rămas în momentul de față cu slariul de bază la nivelul anului 2020, la început. În timp ce o parte dintre medici și asistente au avut parte şi de o creştere a salariilor de bază și de asemenea, de un nivel al sporurilor, exceptat din plafonul de 30 la sută pe care îl prevede Legea salarizării.

Nu vorbim de toţi medicii şi asistentele. Sunt unele categorii, nu contează cine are aceste sporuri şi avansuri în salariu de bază. Pe noi ne interesează ca în Legea salarizării să aducem echitatea în sistemul public”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Antena 3.

Gabriela Firea, semnal de alarmă „Guvernul vrea să taie veniturile medicilor cu 48%!”

Pe de altă parte, senatorul PSD, Gabriela Firea, vorbește într-o postare pe contul său de Facebook despre preconizata tăiere de venituri ale medicilor din partea Guvernului Cîțu. Fostul primar al Capitalei este de părere că actuala guvernare vrea să-i lase pe români fără „ajutor medical în plină pandemie”.

„Incredibil! Guvernul Cîțu vrea să taie veniturile medicilor cu (atenție!!!) 48%! Memorandumul discutat în Guvern zilele trecute duce la o scădere cu aproape 50% a veniturilor unui medic, după cum au calculat chiar sindicatele din sistem! Iar ministrul Muncii, Raluca Turcan, ne spune că salariile din Sănătate sunt prea mari!

Liberalii au uitat cum plângeau acum câțiva ani că rămânem fără medici și asistente, care emigrează din cauza salariilor prea mici! Noi am înțeles pericolul și am elaborat Legea 153/2017, a salarizării, prin care veniturile personalului medical au fost aduse la un nivel aproape de cel din Vest!

Astăzi, noua Putere de dreapta vrea să ne lase, din nou, fără ajutor medical, în plină pandemie!”, a subliniat Gabriela Firea.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel