Sari la conținut

Rămâne sau nu vaccinul anti-covid gratuit? Florin Cîțu: „Vaccinul în România este gratuit și rămâne…”

Florin Cîțu susține că vaccinul rămâne gratuit

Rămâne sau nu vaccinul anti-covid gratuit? Florin Cîțu: „Vaccinul în România este gratuit și rămâne…”

Președintele PNL a făcut o serie de declarații incendiare în cursul zilei de luni. Ludovic Orban a anunțat că vaccinul anti-covid ar putea fi făcut contra cost persoanelor care nu sunt considerate vulnerabile.

Rămâne sau nu vaccinul anti-covid gratuit?

„Și așa… noi organizăm vaccinarea gratuită. Statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup.

Dar până la urmă se va merge pe un mecanism, de exemplu, ca la vaccinarea de gripă, în care numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit. Iar celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze, că e răspunderea lor. Aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludovic Orban.

Florin Cîțu: „Vaccinul în România este gratuit și rămâne gratuit”

La puțin timp după această declarație, premierul Florin Cîțu l-a contrazis pe Orban. În cadrul conferinței cu prefecții din teritoriu, Cîțu a dat asigurări că vaccinul anti-covid va fi în continuare gratuit.

„Vreau să ne asigurăm că românii sunt vaccinați că să nu avem probleme cu alte tulpini: India, Anglia șamd. Dar trebuie să schimbăm puțîn strategia și să învățăm din ce a mers bine până în aceste zile.

(…) A mers foarte bine când am făcut acele maratoane. Este clar că e nevoie de astfel de acțiuni în fiecare oraș din țară, pentru că se pare că acolo avem cel mai mare succes. Trebuie să ducem vaccinul mai aproape de cetățeni. Avem rezultate bune dacă ne uităm la orașe, zonele urbane. Dar dacă ne uităm la zona rurală, rezultatele nu sunt la fel de bune.

Am văzut câțiva primari care au venit cu câteva sugestii bune, poate învățăm de la ei câte ceva. Dar trebuie să va implicați cu toții, că vaccinul să fie disponibil tuturor românilor. Și aici vreau să fac o clarificare: vaccinul gratuit.

Pentru că vaccinul în România este gratuit și rămâne gratuit. Nu există nicio discuție în Guvernul României de a schimbă lucrurile. Deja avem comenzi făcute pentru a continua campania și în toamnă, și anul viitor, pentru că nu știm cât va dura pandemia”, a subliniat Florin Cîțu.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: