miercuri, iunie 23, 2021

Cele patru spitale de urgență din Capitală sunt pregătite să primească românii răniți în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru.

Două aeronave Mapn dotate cu echipamente medicale performante

şi personal medical au aterizat deja în Muntenegru pentru a aduce în ţară persoanele rănite.

Trei locuri au fost pregătite la Spitalul Clinic Floreasca pentru persoanele rănite în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru care vor fi aduse în România.

La Spitalul Elias sunt pregătite patru locuri şi în funcţie de situaţie vor mai fi pregătite şi altele, a declarat marţi dr. Dana Safta, director medical la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias Bucureşti.

La Spitalul Universitar au fost pregătite trei locuri şi la Spitalul Bagdasar Arseni alte trei.

Două aeronave dotate cu echipamente

medicale performante şi personal medical au decolat, marţi dimineaţa, de la Baza 90 din Capitală, cu destinaţia Muntenegru.

Cele două aeronave ar urma să aducă în ţară persoanele rănite în accidentul rutier petrecut duminică în Muntenegru.

Peste 20 de persoane – medici şi asistente – se află în cele două avioane care au plecat spre Podgorica pentru a prelua dintre răniţii în accidentul rutier petrecut în Muntenegru.

Accidentul s-a produs duminică, 23 iunie, la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegru. În autocarul,

operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit în prăpastie se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit. 19 români au murit, iar alți 29 sunt internați în spital.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri