joi, iunie 1, 2023

CANCERUL este un flagel care trebuie eradicat. Lumea este departe de a atinge acest obiectiv. Cu toate acestea, vă puteți modifica riscul între timp. Potrivit unui raport al World Cancer Research Fund International, consumul unui anumit tip de pește poate crește riscul de cancer, iar dovezile sunt „puternice”.

Celulele canceroase sunt vâscoase deoarece se divid și se înmulțesc necontrolat. Acest proces este în cele din urmă responsabil pentru moartea a milioane de oameni în fiecare an. Până când se găsește un remediu, modificarea riscului de a dezvolta boala este cea mai bună armă pe care o poți mânui.

Te-ar mai interesa: Semne ale cancerului de piele pe care trebuie să l...

Există câteva moduri surprinzătoare de a face acest lucru. Deși relația cu dieta este complexă, cercetările au găsit dovezi convingătoare că anumite alimente pot crește riscul de cancer.

Ar fi prudent să eviți peștele sărat în stil cantonez tocmai din acest motiv.

Raportul Dieta și Cancerul, produs în 2018 de Fondul Mondial de Cercetare a Cancerului (WCRF), a analizat numeroasele moduri în care dietele noastre și cât de activi suntem, ne afectează riscul de cancer.

Descoperirile sale au inclus „dovezi puternice” că peștele sărat în stil cantonez crește riscul de cancer nazofaringian – un tip rar de cancer care afectează partea gâtului care leagă partea din spate a nasului de cea a gurii (faringe).

Te-ar mai interesa: Cele mai nocive obiceiuri care îmbolnăvesc glanda ...

Peștele sărat în stil cantonez, care este conservat sau vindecat cu sare, este un aliment de bază în anumite părți ale Asiei.

În comparație cu alte alimente sărate, peștele sărat în stil cantonez se caracterizează prin utilizarea mai puțină sare și un grad mai mare de fermentație în timpul procesului de uscare decât peștele conservat (sau sărat) prin alte mijloace, din cauza temperaturii exterioare relativ ridicate și a nivelurilor de umiditate.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Raportul WCRF notează că nu a fost făcută o recomandare globală cu privire la consumul de pește sărat în stil cantonez, deoarece acest tip de pește este consumat doar în anumite părți ale lumii.

Cu toate acestea, panelul recomandă că este mai bine să nu consumați pește sărat în stil cantonez.

„Există și alte dovezi privind conservarea și procesarea alimentelor care sunt limitate (fie ca și cantitate, fie prin defecte metodologice), dar care sugerează un risc crescut de apariție a unor tipuri de cancer”, se arată în raport.

Te-ar mai interesa: Horoscopul de 1 iunie aduce doar vești bune. 4 zod...

Ce explică acest efect?

Peștele sărat în stil cantonez conține nitrozamine și precursori de nitrozamine.

Niveluri ridicate de nitrozamină, N-nitrozodimetilamină, găsită în unele mostre de pește sărat în stil cantonez, s-a dovedit că induc dezvoltarea cancerului pe modele experimentale la animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private