Sari la conținut

Răstunare de situație în cazul care șocat România. Femeia nu s-a sinucis, a fost aruncată de la etaj

Nu s-a sinucis, a fost aruncată de la geam! Răsturnare de situaţie într-un caz ce a şocat Iaşiul în vara anului trecut. Atunci, Monica Cioată, o tânăra avocată, a fost găsită fără viaţa în faţa blocului, îmbrăcată doar în lenjerie intimă, după ce s-ar fi aruncat de la etaj.

Acum, la un an distanţă, iubitul femeii, avocat şi el, este acuzat de omor. Potrivit unor surse, cei doi tocmai se întorseseră de la o petrecere în noaptea în care femeia a murit. Ajunşi în apartament, aceştia ar fi pornit un scandal mostru, iar avocatul şi-ar fi împins iubita peste geam. Zgmotul provocat de cădere i-a alertat pe vecini, care când au văzut cadavrul în faţa blocului au sunat imediat la 112.

Avocata era însărcinată

Bărbatul a coborât să vadă ce s-a întâmplat abia după ce la faţa locului ajunseseră medicii şi oamenii legii. Expertiza medico-legală avea să releve şi faptul că tânăra era însărcinată. Ieri, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, potrivit observator.ro. 

Adina Bocai, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi: S-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Hotărâtor în acest caz a fost rezultatul expertizei criminalistice care a stabilit faptul că moartea victimei nu s-a datorat unui act suicidal, ci este vorba de omucidere.

Ce spun procurorii din Iași

„La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p.

Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: