Sari la conținut

Răsturnare de situație în cazul românilor din Danemarca, acuzați că și-au maltratat bebelușul. Incredibil ce au decis autoritățile daneze

Răsturnare de situație în cazul familiei de români din Danemarca, acuzată că și-ar fi bruscat copilul nou-născut.

Sorana Rotundu și Ionuț Rotundu au fost declarați nevinovați, după ce au fost acuzați că și-au maltratat bebelușul.

Răsturnare de situație în cazul românilor din Danemarca, acuzați că și-au maltratat bebelușul. Incredibil ce au decis autoritățile daneze

Familia Rotundu a fost anunțață printr-o scrisoare care este decizia finală. Procurorul principal al poliției daneze a confirmat și el informația, spunând, de asemenea, că dosarul a fost închis definitiv. Scrisoarea a ajuns la familia Rotundu pe 27 ianuarie.

În ea era specificat faptul că nu au fost găsite probe care să demonstreze faptul că cei doi părinți și-au maltratat copilul.

Reamintim că Mathias a fost internat pe data de 31 ianuarie 2021, la doar cinci zile după ce s-a născut. Unchiul copilului a spus că acesta slăbea, nu putea să mănânce și avea vărsături. De asemenea, bebelușul plângea mereu, se învinețise la față și nu se putea liniști.

Mai mult decât atât, acesta a mai spus că ambulanța a venit abia după câteva zile, deși părinții au solicitat-o de mai multe ori.

Ajuns la spital, medicii au spus familiei că bebelușul are hemoragie craniană, iar poliția i-a arestat pe cei doi soți direct de la spital. Aceștia au fost eliberați după o jumătate de an, timp în care copilul a fost repatriat.

Autoritățile din Danemarca au recunoscut: familia de români acuzată că-și  maltratează bebelușul a fost trimisă degeaba în spatele gratiilor

Gabriela Firea: Mă bucur că familia a scăpat de coșmarul început anul trecut

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, care s-a implicat profund în repatrierea fiului familiei Rotundu, a transmis printr-un mesaj pe Facebook, că absolvirea părinților de orice vină este „și o dovadă că eforturile autorităților din România nu au fost în zadar.

Gabriela Firea a mai spus că , în sfârșit, tinerii pot să-și crească băiatul în liniște”.

„Autoritățile daneze au închis urmărirea penală în cazul tinerilor români motivând că nu poate fi dovedit vreun abuz. În sfârșit, tinerii pot să-și crească băiatul în liniște.

Mă bucur nespus că familia Rotundu a scăpat de coșmarul început anul trecut, la scurtă vreme după nașterea băiatului lor. Atunci, după arestarea lor de către autoritățile daneze, am făcut tot ce a stat în atribuțiile Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, pentru a aduce băiețelul în România, la bunici.

Cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe și a misiunii diplomatice a României în Danemarca am ținut legătura cu instituțiile daneze și am reușit să repatriem nou-născutul în condiții de siguranță. Cu toții am fost surprinși să vedem că starea de sănătate a băiatului era una foarte bună, contrar spuselor inițial în Danemarca.

Faptul că acum părinții au fost absolviți de orice vină este și o dovadă că eforturile autorităților din România nu au fost în zadar!

Sunt la curent și cu noutățile în cazul familiei Furdui din Germania. Încă doi dintre copii s-au întors în familie și doar unul a mai rămas sub protecția autorităților germane. În cazul Furdui, ministerul și ANPDCA s-au implicat activ. Au fost aplicate procedurile pentru toate astfel de cazuri când avem de-a face cu protecția drepturilor copiilor cetățeni români în afara granițelor.

Vreau să-i asigur pe toți românii din afara granițelor că Ministerul Familiei și ANPDCA se implică în toate cazurile care ne sunt aduse la cunoștință din alte țări. Însă, în fiecare astfel de situație trebuie urmați pași diplomatici și respectată legislația statelor respective. Nu abandonăm pe nimeni!”, a dat asigurări Firea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel