joi, decembrie 1, 2022

Înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea, pe 6 mai 2023, Camilla – cunoscută drept Regina Consort de la urcarea pe tron a soțului ei – va fi probabil cunoscută pur și simplu drept „Regina Camilla”, deoarece Palatul Buckingham încearcă să renunțe în liniște la titulatura „Consort” din titlul ei.

Titlul de Regina Consort a fost stabilit într-o declarație a răposatei Sale Majestate Regina Elisabeta în februarie anul trecut, unde ea a spus, parțial, „este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acel moment, Camilla să fie cunoscută drept Regina Consort, în timp ce își continuă serviciu loial.”

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Eliminarea lui „Consort” din titlul ei – care se va face treptat de acum până la încoronare, raportează mai multe puncte de vedere – este condiționată de percepția publică a Camillei.

Potrivit unui raport de la The Telegraph, Palatul Buckingham va testa apetitul publicului pentru „Regina Camilla”, cu speranța de a-l adopta oficial la timp pentru încoronarea lui Charles.

O sursă a declarat pentru presa că cei din jurul lui Charles și Camilla sunt deja „foarte relaxați” de faptul că publicul și presa a ales să ignore titlul mai formal de „Regina Consort” în favoarea mai simplă a „Reginei Camilla”.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Potrivit Daily Express, foștii consorți din istoria modernă, inclusiv Regina Mamă, au fost numiți cu titlul de Regina plus prenumele lor: în cazul ei, Regina Elisabeta, precum și Regina Maria și Regina Alexandra înaintea ei. La căsătoria ei cu Charles, în 2005, Palatul Buckingham a insistat că, atunci când Charles va deveni rege, Camilla va fi „Prințesă Consort”, dar creșterea ei în popularitate pe parcursul căsniciei lor de 17 ani a determinat-o pe regretata Regina să sugereze „Regina Consort” in schimb. Acum, din nou, în funcție de starea de spirit a publicului, „Regina Camilla” ar putea deveni o parte a limbajului nostru regal zilnic.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Marie Claire a scris încă din februarie că Charles și Camilla vor fi încoronați unul lângă altul la încoronarea sa; Palatul Buckingham a confirmat că acest lucru va avea loc, într-adevăr, pe 6 mai la Westminster Abbey. Chiar înainte de a fi încoronată, The Mirror raportează că Camilla este unul dintre consilierii de stat ai lui Charles, ceea ce înseamnă că îl poate reprezenta pe rege în probleme atunci când acesta nu este disponibil.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private