miercuri, martie 29, 2023

Rata de infectare a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori. Prin urmare, autoritățile au anunțat relaxarea restricțiilor de weekend, în București, referitoare la circulație și programul de funcționare al magazinelor. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a convocat deja Comitetul de Urgență pentru a se analiza situația.

După ce rata de infectare a scăzut sub 3,5 la mie, potrivit DSP, autoritățile consideră că restricțiile de weekend pot fi ridicate.

Te-ar mai interesa: Traumatizant! O femeie a ajuns pe masa de operații...

Relaxarea restricțiilor în București

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat la Digi24 că a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență, iar dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu se vor mai aplica restricțiile de weekend. „Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme de mâine de la ora 0.00”, a spus el.

Bucureștenii vor putea intra în case până la ora 22.00 în loc de ora 20.00 și la sfârșit de săptămână, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii.

Cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, a spus Alin Stoica, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Se pot redeschide însă sălile de sport, potrivit prefectului.

România a depășit pragul de 3 milioane de persoane vaccinate

Potrivit Rador, pragul de 3 milioane de persoane vaccinate a fost depășit astăzi în România, deși nu au primit toți ambele doze. După etapa programărilor pe platformă, acum imunizarea este mult mai accesibilă pentru oricine dorește și dacă se respectă și regulile de protecție, avem, iată, cel mai mic număr de noi infectări de la jumătatea lui februarie încoace.

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila propune o nouă materie pentru cop...

Cu peste 3 milioane de persoane vaccinate de la debutul campaniei, România are o rată de imunizare și cu a doua doză puțin peste 10%. Acum se pun la punct şi alte variante prin care oamenii să ajungă cât mai ușor la un centru de imunizare.

„Urmează ca în perioada lunii mai să începem vaccinarea şi a pacienților cu boli cronice care sunt internaţi în spitalele non-COVID. Vorbim de aceste demersuri, cum s-a întâmplat la Timișoara, acest maraton de vaccinare pe care ne dorim să-l replicăm în mai multe oraşe din ţară. Următorul eveniment de acest gen va fi la București în perioada 7-9 mai și ulterior vor fi şi în celelalte oraşe universitare, Târgu Mureş, Cluj, Iași, Craiova”, declară Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private