Sari la conținut

Ratele bolii Parkinson explodează. O substanță chimică obișnuită poate fi de vină! Cu toții folosim acest produs la curățenie!

bolii Parkinson

Ratele bolii Parkinson explodează. Cercetătorii consideră că un factor este o substanță chimică utilizată în curățarea uscată și în produsele de uz casnic, precum lustruirea pantofilor și produsele de curățat covoare.

Întrebat despre viitorul bolii Parkinson în SUA, dr. Ray Dorsey spune: „Suntem pe vârful unui aisberg foarte, foarte mare”, conform The Guardian.

Dr. Ray Dorsey, neurolog la Centrul Medical al Universității din Rochester și autor al cărții „Sfârșitul bolii Parkinson”, crede că o epidemie de Parkinson este la orizont. Parkinson este deja tulburarea neurologică cu cea mai rapidă creștere din lume; în SUA, numărul persoanelor cu Parkinson a crescut cu 35% în ultimii 10 ani, spune Dorsey, și „Credem că în următorii 25 de ani cifra se va dubla din nou”.

Majoritatea cazurilor de boală Parkinson sunt considerate idiopate – le lipsește o cauză clară. Cu toate acestea, cercetătorii cred din ce în ce mai mult că un factor este expunerea mediului la tricloroetilenă (TCE), un compus chimic utilizat în degresarea industrială, curățarea chimică și produsele de uz casnic, cum ar fi unele produse de încălțăminte și produsele de curățat covoare.

bolii parkinson

Legătura dintre această substanță și probleme grave de sănătate a fost dovedită de muncitorii care au fost expuși la TCE la locul de muncă. Un studiu din 2008 care a analizat aceste date a arătat că TCE este un factor de risc pentru Parkinson. Și un studiu realizat în 2011 a adus dovezi, constatând „o creștere de șase ori a riscului de Parkinson la persoanele expuse la locul de muncă la tricloretilenă (TCE)”.

TCE este o substanță cancerigenă, cunoscută ca factor de risc pentru mai multe tipuri de cancer. Legătura dintre TCE și Parkinson poate fi adesea trecută cu vederea pentru că primele semne ale bolii pot apărea și după zeci de ani de la expunerea la TCE. În timp ce unele persoane care au intrat în contact cu boala se pot îmbolnăvi rapid, altele pot lucra sau trăi în locuri contaminate o mare parte din viață înainte de a dezvolta simptome de Parkinson.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel