Sari la conținut

Reacția medicilor vis-a-vis de culoarele nevaccinaților din mall: „Este o măsură …”

supermarket
sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai falsificate alimente din lume

Începând cu data de 7 februarie, potrivit hotărârii CNSU privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, se menționează posibilitatea accesului persoanelor nevvacinate în incinta magazinelor alimentare din cadrul mall-urilor. Aceștia pot intra fără certificat verde, pe culoarele special amenajate.

Măsura se aplică doar pentru ”operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale”.

Deși persoanele nevaccinate sunt încântate de noua măsură de relaxare, se pare că medicii nu sunt de aceeași părere. Dr. Voichița Lazureanu, medic infecționist la spitalul „Victor Babeş” din Timişoara consideră această măsură una comercial- politică, întrucât oricâte culoare ar exista, virusul se transmite.

Este o măsură  comercială-politică  cu conotaţie pandemică, dar fără a avea logică medicală.

„Virusul ne infectează pe toţi, că suntem vaccinaţi, că suntem nevaccinaţi, că suntem de o parte sau de alta a liniei de marcare sau a benzii respective. Este o măsură, din punctul meu de vedere, comercială-politică, luată în stare de alertă, cumva, cu conotaţie pandemică, dar fără a avea logică medicală. CNSU vine cu această propunere, care ulterior s-a şi implementat, dar, virusul are transmitere respiratorie. Poţi să faci 10 culoare delimitate, virusul va circula şi de o parte şi de cealalta.

Soluția: revenirea la măsurile de prevenire clasice

Nu pot decât să revin la măsurile de prevenire clasice: mască, distanţare, igienă tegumentară – mâini, faţă, şi, respectiv, profilaxie prin vaccinare. Acestea sunt singurele mijloace care au dovedit în timp că au eficienţă în prevenirea răspândirii virusului şi eventual împiedicarea răspândirii, dar, această metodă de culoar, la dreapta culoar, la stânga culoar, din punct de vedere a unei infecţii cu transmitere respiratorie, nu are nicio eficienţă”, a spus medicul Voichiţa Lăzureanu la Antena 3

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel