sâmbătă, martie 25, 2023

Realitate greu de digerat. În contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, românii sunt codași în topurile pe tema igienei personale.

Realitate greu de digerat.Un studiu european scoate la iveală o realitate greu de digerat. Un român cumpără doar patru săpunuri într-un an și cheltuie, în medie, 10 lei, pe ele.

Românii au fost mereu codașii topurilor pe tema igienei personale, iar această situație este de-a dreptul îngrijorătoare pentru sănătatea tuturor. Medicii speră că oamenii vor înțelege că un gest atât de simplu de igienă, care ar trebui să dureze 20 de secunde, poate fi decisiv într-o situație-limită.

Te-ar mai interesa: STUDIU. S-a aflat care este legătura dintre colest...

Putem să folosim un săpun blând de curățare, nu neapărat unul bacterian

Amalia Anghel, medic dermatolog, spune că trebuie să „ne spălăm pe mâini după ce venim din mediile aglomerate, înainte de a mânca, de a intra în casă. Putem să folosim un săpun blând de curățare, nu neapărat unul bacterian, dar cu condiția acestui spălat riguros”.

Atenție! Medicul dermatolog trage un semnal de alarmă. Pielea mâinilor va avea de suferit dacă ne spălăm pe mâini frecvent cu un săpun extrem de agresiv.

„Sunt pacienți care spală extrem de frecvent mâinile cu un săpun extrem de agresiv, iar pielea mâinilor va avea de suferit, se va înroși, exfolia, va deveni sensibilă, uneori dureroasă, uneori poate dezvolta fisuri cu sângerare dacă vom persevera în acest obicei”, atrage atenția Amalia Anghel, potrivit Pro TV.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private