Sari la conținut

Recalcularea pensiilor întârzie. Economist: „Sunt probleme în aplicarea legii”

pensie
Sursă foto:arhiva Doctorul Zilei

Mircea Coșea, analist economic, spune că recalcularea pensiilor, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 septembrie, nu va fi posibilă. De ce? Potrivit analistului, „sunt probleme în aplicarea legii. Este greu să ne închipuim că există bani…”

Potrivit noii legi, pensiile mărite după recalculare, care va intra în vigoare la 1 septembrie, ar trebui să ajungă la pensionari la timp, însă economistul Mircea Coșea vorbește despre o amânare a trimiterii către pensionari.

Mircea Coșea: Aceste amânări arată că sunt probleme în aplicarea legii

„Aceste amânări arată că sunt probleme în aplicarea legii. Toate ieșirile la televizor a celor responsabili cu pensiile, care ne tot spun despre recalculare, că se mai ajustează, se mai corectează, toate acestea arată că din punct de vedere tehnic arată că legea nu este încă pusă la punc. Asta se poate face, specialiștii se pot pune de acord cu anumite elemente, iar lucrurile vor merge înainte”, spune Mircea Coșea.

Promisiunile care se fac, însă, sunt nerespectate până la această dată

pensie
Sursă foto: Ziarul de Iași

„Promisiunile care se fac, însă, sunt nerespectate până la această dată și acesta este un lucru rău, pentru că nerespectarea promisiunilor ridică semne de întrebare în legătură cu capacitatea acestui guvern de a pune în practică legea, adică de a aduce banii necesari creșterilor acestea, aproape spectaculoase, pe care doamna ministru le spunea la unele pensii”, afirmă analistul economic.

Economist: Nu se vor pune în practică anumite promisiuni

„Deocamdată, dacă ne uităm la situația bugetară a țării, este greu să ne închipuim că în acest moment există bani și atunci ne punem întrebarea dacă nu cumva există o tergiversare, o încercare de a amâna aceste situații de clarificare prin cupoane de pensii, pentru că practic nu se pot plăti, nu există bani. Amână până când? Poate până după alegeri? Se poate întâmpla și asta. Nu se vor pune în practică anumite promisiuni. Se poate întâmpla și asta”, a declarea pro. Mircea Coșa, analist economic, la Realitatea Plus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel