Sari la conținut

Recalcularea pensiilor s-a încheiat. Dacă ai lucrat sub acest număr de ANI nu primești niciun BAN în plus

pensie
Sursă foto: PhOnline
Recalcularea pensiilor

Se pare că recalcularea pensiilor s-a încheiat, deoarece directorul Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a comunicat că peste 99% dintre dosarele existente au fost finalizate deja. Astfel, mai este foarte puțin timp la dispoziție pentru ca 70% dintre români să poată beneficia de bani în plus la pensie de la 1 septembrie 2024.

Prin noua lege se dorește corectarea inegalităților din sistem. În funcție de anul pensionării, există cazuri în care anumite persoane primesc sume infime pentru că punctul de pensie era atunci unul foarte mic. De acum, totul va fi remediat.

Recalcularea pensiilor s-a încheiat. ”Suntem pe finalul acestui proces. Cred că peste 99% din dosarele existente în Casele Naționale de Pensii deja procesate și digitalizate, vorbim de procesul de evaluare. Urmează ca în perioada următoare noi să tipărim deciziile de pensii, vom trimite deciziile către teritoriu, va trebui ca ei să tipărească aceste decizii și undeva în vară începem să emitem aceste decizii de pensionare către beneficiarii noștri pensionari.

Suntem în grafic, știm exact ce avem de făcut, nu avem nicio întârziere”, a explicat Daniel Baciu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Românii care nu primesc niciun leu în plus

După noul calcul, nu vor primi toți românii bani în plus. Există mai bine de un milion de cetățeni care vor avea aceeași pensie. Vor primi puncte în plus la final doar cei care au muncit mai mult de 25 de ani.

”Vreau să lămuresc un lucru foarte clar, și anume că în urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”, a spus Daniel Baciu.

În ceea ce-i privește persoanele ce nu vor mai beneficia de nicio primă din luna septembrie, conform șefului CNPP, printre acestea se numără: ”pensionarii care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Cu toate acestea, ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor beneficia în continuare, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel